Kokotopia i oldtiden (Innbundet)

Pyramider, mumier og livsfarlige labyrinter

Serie: Kokotopia 2

Forfatter:

Helena Lindholm (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 373
Illustratør: Lindholm, Helena
Forlag: Fontini Forlag
Språk: Bokmål
Serie: Kokotopia
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788283730128
Kategori: Romaner for barn
Alder: 9 - 12
Omtale Kokotopia i oldtiden

Mumier. Mysterier. Livsfarlige labyrinter. Her får du alt du kan ønske deg av en god bok.

Simon og Helena befinner seg i oldtiden, og får besøk av farao Tutankhamon, som gjerne vil se hvordan vanlige folk lever. Like etterpå dør faraoen på mystisk vis. Mumien til Tutankhamon hjemsøker Helena og Simon, og vil at de skal finne ut hvordan han døde. Det fører dem ikke bare til palasset, men også til Babylon, til Babels tårn og til Minotauros sin labyrint. Simon blir slukt av en gigantisk leppe-fisk og flyr om kapp med Ikaros, mens Helena nesten blir drept av Minotauros, og må spille slave på et skip. Til slutt må de løse gåtene inni pyramiden, og havner i dødsriket …

En sprudlende ny serie, med ellevill tekst og fantastiske illustrasjoner, som du garantert kommer til å både LE og LÆRE av. Aldri før har verdenshistorien vært så gapskrattende morsom og sprø.

«Gutta i trehuset møter Det var en gang et menneske.» VG

«Full fres fra første øyeblikk, og plenty med entusiasme, fjas og moro.» Dagbladet

Til toppen

Flere bøker av Simon Stranger:

Om forfatter

Simon Stranger (f. 1976) debuterte som barnebokforfatter med bildeboka Krusedullen (2005). Året etter mottok han Riksmålsprisen for Gjengangeren. Ungdomsromanene Barsakh (2009), Verdensredderne (2012) og De som ikke finnes (2014) er solgt til oversettelse i flere land. Blant voksne lesere er han kanskje mest kjent for romanen Leksikon om lys og mørke (2018). Kokotopia er en ellevill reise gjennom historien.

Bøker i serien