Klubb Unicorn av Caroline Kaspara Palonen og Alette Schei Rørvik (Ebok)
Ebok

Klubb Unicorn (Ebok)

Forfatter:

og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 21.29 MB
Filformat: EPUB3 Fast sidevisning
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202753719
Kategori: Lyrikk
Omtale Klubb Unicorn

Klubb Unicorn er et et nyskapende og unikt samarbeidsprosjekt mellom den skjønnlitterære forfatteren Caroline Kaspara Palonen og kunstner og fotograf Alette Schei Rørvik. Boken Klubb Unicorn består av dikt og fotografier, mens selve Klubb Unicorn er en klubb med ett reelt medlem: Jeget Siri befinner seg i en søkende og tidvis desperat tilstand hvor hun rammes av fundamental ensomhet. Hun beveger seg fra soverommet, til det lokale kjøpesenteret og videre ut i skogen. Siri har en sønn som manifesterer en redsel for at utenforskapet hennes skal gå i arv. Hun søker trøst hos en vekter ved senteret - en relasjon preget av destruktive følelser. Fantasivennen hennes fra barndommen, Iris, utløses på nytt av denne eksistensielle krisen som inntreffer i voksenlivet. Iris ligger i bakgrunnen og skaper etter hvert en gjenklang i Siris følelsesliv, hvor det vonde og stygge blir gjenkjent og forstått, også som noe vakkert. I Klubb Unicorn utforskes ulike opplevelser av utenforskap og utsatthet. Tematisk tar boken for seg isolasjon og lengsel, i et tidvis klaustrofobisk univers. Den personlige identitetskrisen møtes av utenforliggende skiftende omgivelser som forsterker uroen. Siri, i form av Palonens dikt, finner en etterlengtet samhørighet til sitt alter ego, Iris, i form av Rørviks fotografier.

Til toppen

Om forfatter

Caroline Kaspara Palonen er født i Harstad i 1984. Hun debuterte i 2011 med romanen Xeroxdager. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Forfatterstudiet i Tromsø.

Alette Schei Rørvik er født i Trondheim i 1982. Hun er kunstner og fotograf, bosatt i Oslo, og utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen.