Klappjakt på skygger (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202761486
Kategori: Romaner
Omtale Klappjakt på skygger

I Klappjakt på skygger skriver Annabelle Despard seg tilbake i tiden, inn i livet til to foreldre hun ikke har kjent godt. Med vidd og varme settes en familie sammen igjen, brikke for brikke, som et puslespill.

Annabelle vokser opp i England, og som femåring mister hun sin mor. Ikke lenge etterpå blir hun sendt til Norge, mens faren blir igjen. Etter faren finnes mye dokumentasjon, men etter moren finnes lite.

Vi tas med, ikke bare til barndom og ungdomstid, men også til det å leve og skrive mellom to land og to språk. Kanskje først og fremst handler denne boka likevel om å bruke språket og litteraturen til å nærme seg sin egen familiehistorie.

Jeg går ut. Det er blitt til en leteaksjon. Jeg finkjemmer blomsterbedene, spør gullfiskene om de vet noe, titter bak soluret. Ute på jordene går jeg manngard, helt alene. Jeg stikker i jorden med en kjepp, men det virker respektløst; jeg er på jakt etter skygger. Likevel denger jeg løs på busker og kratt, som om jeg var på engelsk klappjakt. Som om min far ville flakse opp som en stor fasan. En høyt dekorert fasan i uniform. Bare han? Hvor er min mor? Fløy hun som en svale høyt? Var hun en due som kurret ved hans side? Og hvor er de lekende barna med blå øyne og krøller?

Til toppen

Andre utgaver

Klappjakt på skygger
Bokmål Ebok 2022
Anmeldelser Klappjakt på skygger

Nydelig roman 06.09.2022

«Det har blitt en nydelig roman, elegant komponert...»

«Annabelle Despard [har] lyktes i å skrive en var og vakker fortelling der selve skriften og fortellingen, diktningen og litteraturen er viktigere enn hennes egen person....»

 
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

«Hennes prosa flyter så lett, er så tydelig og klar, og får rett som det er et sterkt poetisk drag.»

«Boka er breddfull av fantastisk spennende observasjoner, kryssklipp mellom forfatterens liv og klassikere i den store litteraturen. Hun eksellerer i henvisninger og sidesprang til britiske forfattere, aller mest til Shakespeare.»

«Jeg hadde enorm glede av å lese denne boka.»

 
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

Til toppen

Om forfatter

Anabelle Despard (f. 1943) er cand.philol. og debuterte som lyriker i 1995. Hun har utgitt sju diktsamlinger, og var tidligere ansatt som førsteamanuensis i britisk kulturkunnskap ved Universitetet i Agder. Hun er har utdanning i engelsk, fransk og litteraturvitenskap. I tillegg til sine diktsamlinger har hun vært prosa- og lærebokforfatter.