Kjærestebåten av Arvid Hanssen (Nedlastbar lydbok)

Kjærestebåten (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2012
Innleser: Øksnes, Julie
Spilletid: 5:30
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202427023
Omtale Kjærestebåten

Arvid Hanssen (1932-1998) utga flere enn 30 bøker, og er oversatt til svensk, dansk og samisk. Et særtrekk ved hans diktning er den intense nærheten til den kraftsprakende, dramatiske, men også milde nordnorske natur, til det frodige folkelivet og språket, og til arbeidet i de gamle primærnæringene. I Arvid Hanssens diktning finnes det også mye vàr poesi og folkelig humor. I "Kjærestebåten" fra 1989 møter vi Vanda og Sander Nilsen og deres tallrike og makeløse ungeskokk i en liten avkrok nordpå. Tiden er slutten av 1930-årene. Sander er fisker, med egen båt, og trives best på sjøen. Han vil helst slippe slitet på småbruket når han er på land, og derfor faller mye på Vanda, som står på tidlig og sent. I boken blir vi også kjent med eldstedatteren Stine, og henne møte med kjærligheten. Levende og med en vrimmel av frodige detaljer skildrer Hanssen dette nordnorske øyfolket fra vår nære fortid, et samfunn der menneskene bryr seg både med hverandre og om hverandre.

Til toppen

Om forfatter

Arvid Hanssen ble født i 1932 i Troms, i en liten kystbygd på Senja. Han døde i 1998. Arvid Hanssen har utgitt flere enn 30 bøker. Hans bøker er oversatt til svensk, dansk og samisk. Et særtrekk ved Arvid Hanssens diktning er hans intense nærhet og kjennskap til den kraftsprakende, dramatiske, men også milde nordnorske natur, til det frodige folkelivet og språket, og til arbeidet i de gamle primærnæringene fiske, fangst og jakt.Hans engasjement i kampen for å bedre kårene til de svakeste i samfunnet, kanskje særlig de psykisk handikappede, er vel kjent og kommer klart til uttrykk i flere av bøkene hans. I Arvid Hanssens diktning finnes det også mye vàr poesi og folkelig humor, noe som gjør at hans bøker finner veien til mange ulike grupper av lesere både her hjemme og i våre nærmeste naboland.

Han utgav en rekke diktsamlinger, og diktene er hyppig brukt som visetekster. han utgav også romaner, bl.a. Søsken på Guds jord (1981), Englebrød (1985), Frontene (1987) og Kjærestebåten (1989), Fader Armod (1990) og Ubåtnetter (1993). En rekke barne- og ungdomsbøker, bl.a. Busserulltider (1983), Topphuve-tider (1986). Sandkornjubel (dikt, 1995), Trellenes tog (roman, 1996).

Han fikk Cappelenprisen i 1985.