Kistedanseren (Innbundet)

Forfatter:

Tor Edvin Dahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1999
Antall sider: 416
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Coffin Dancer
Oversatt av: Dahl, Tor Edvin
ISBN/EAN: 9788202176112
Omtale Kistedanseren

Som i sine tidligere bøker, kombinerer Deaver i denne psykologiske thrilleren, grøssende kriminaltekniske detaljer med en drivende velturnert intrige. Vi møter igjen polititeamet Lincoln Rhyme–Amelia Sachs, den lamme og rullestolavhengige mesteretterforskeren og hans vakre protesjé.

Lincon Rhyme, New York-politiets fremste etterforsker trapper opp jakten på en utspekulert og iskald morder. Han forandrer identitet like effektivt som han dreper, men ett av hans ofre holdt seg i live akkurat lenge nok til å gi politiet et håndfast spor: morderen hadde en uhyggelig tatovering som forestilte Døden dansende med en kvinne foran en likkiste. Politiet har grunn til å tro at "Kistedanseren" denne gangen er hyret av en søkkrik våpenhandler for å rydde brysomme vitner av veien. De har sett våpenhåndleren kvitte seg med bevis, og piloten Edward Carney, hans kone Percey og deres gode venn og kollega Britton Hall må dø før en storjury får avhøre dem.

Oversatt av: Tor Edvin Dahl
Originaltittel: The Coffin Dancer

Les også:

Insektgutten (2001)

Djeveltåre (2000)

Djeveltåre CAP

Kistedanseren (1999)CAP

Knokkelsamleren (1998) CAP

Tungetale (1997) CAP

Til toppen

Andre utgaver

Kistedanseren
Bokmål Heftet 2009
Kistedanseren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Om forfatter

Jeffery Deaver er tidligere journalist, visesanger og jurist. Men det er som thrillerforfatter at han er blitt kjent verden over. Han har skrevet atten romaner, og Mystery Writers of America har nominert ham til fem Edgar-priser. Han har dessuten vært nominert til Anthony-prisen, og har to ganger vunnet lesernes pris for årets beste novelle i Ellery Queen´s Mystery Magazine.

Boka Jomfrugraven ble filmet med James Garner og Marlee Matlin i hovedrollene, mens romanen Knokkelsamleren hadde Denzel Washington og Angelina Jolie i rollene som Rhyme og Sachs.

Se oversikt over bøkene om Lincoln Rhyme og Amelia Sachs her.


Tungetale
(Speaking in Tongues) kom på norsk i 1997. Boken kom ut i USA i 1995 og er karakterisert som "skremmende, smart og uimotståelig lesverdig" (Stephen King).

Han bor i Virginia og California.