Kirkesamfunn i Norge (Heftet)

Innføring i kirkekunnskap

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 372
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202594756
Kategori: Historie, religion og filosofi og Fagbøker
Fag: Religion
Nivå: Akademisk
Omtale Kirkesamfunn i Norge

Kirkesamfunn i Norge – innføring i kirkekunnskap gir en oppdatert presentasjon og drøfting av ulike tros- og kirkesamfunn som virker i Norge. Boken fokuserer på trossamfunn med en forholdsvis lang historie og en relativt bred oppslutning, men omtaler også de nye kristne migrantmenighetene som har etablert seg i Norge de siste årene. Den presenterer dessuten to store, globale tradisjoner som bare i mindre grad er representert her til lands; de anglikanske og reformerte kirkene.

I tillegg til å gi oversiktskunnskap om de enkelte kirkesamfunn, er formålet med boken å videreutvikle den tradisjonelle konfesjonskunnskapen ved å presentere en innføring i kirkekunnskap. «Kirkekunnskap» har i likhet med konfesjonskunnskap et normativt grunnlag, men er likevel mer empirisk og deskriptivt orientert enn konfesjonskunnskapen.

I sum formidler boken innsikt i det mangfoldige og fascinerende, men også utfordrende og til tider komplekse kirkelig livet som utspiller seg i Norge.

Til toppen

Flere bøker av Ola Tjørhom:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Kirkesamfunn i Norge

«Tjørhom sin bok er med sine nye kapitler litt nyskapende innenfor sjangeren kirkekunnskap/konfesjonskunnskap, og den er nyttig fordi den gir en god oppdatering på det norske kirkelandskapet i dag. Den lille innvendingen er at den også har noe av traustheten ved seg som et innenfraperspektiv kan gi. Dette overskygger likevel ikke at boken er verdt å lese og bruke både til egen informasjon og som innføringsbok på høyskoler og universiteter.»

Roar G. Fotland, Teologisk tidsskrift 2/2019

Til toppen

Om forfatter

Ola Tjørhom (f. 1953) er cand.theol. fra Menighetsfakultetet og dr.theol. fra Universitetet i Oslo. Han har innehatt ulike professorater i systematisk teologi og økumenikk i inn- og utland, og er nå professor emeritus ved Universitetet i Agder. Tjørhom har skrevet en rekke artikler og bøker om kirkeforskning og kirkelig enhetsarbeid og er selv katolikk.