Kildeskrift (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 80
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202232016
Kategori: Lyrikk
Omtale Kildeskrift

En tusen år gammel Olavskilde ved pilegrimsleden på Brøttum mellom Oppland og Hedmark inspirerte Arne Hugo Stølan til diktsamlingen Kildeskrift.

Stølans syvende samling kan leses som en pilegrimsreise. Diktene er stoppesteder gjennom skiftende landskap, barndommens elvebredder, skogholtet ved ei kirke, fjellvidder, sandstrender ved havet. Rytme og stemning skifter med dikterjegets flertydige assosiasjoner og eksistensielle søken.

Ulikt den klassiske pilegrimsvandringen er Stølans reisemål ikke fastlagt. Hvordan forvalter vi vår spirituelle søken, våre private “krigserfaringer” og vår lengsel etter noe ekte og helt, i ei tid og et samfunn som vårt.

Og har kjærligheten, for ikke å si poesien, fortsatt en mulighet?

Til toppen

Anmeldelser Kildeskrift

Arne Hugo Stølans Kildeskrift legger seg i toppen av poesistigen med dette vakkervoldske verket."

Lene E. Westerås, Nordlys

”Kildeskrift av Arne Hugo Stølan er en diktbok med en blanding av refleksjon og samfunnskritikk. Det er blitt en velskreven og innholdsrik bok. Stølan tar opp både ytre og indre konflikter, og ser på hvordan de henger sammen."

Sjur Andersen, Poeten.no

"Godt håndverk og følelse for ord."

Rolf Langstrøm , Fædrelandsvennen

"Dette er drivende godt, Stølan! I flere av diktene maner lyrikeren fram fine bilder og erindringsglimt, spesielt fra guttedager og oppvekstår."

Oddvar Rakeng , Gudbrandsdølen Dagningen

Til toppen

Om forfatter

Arne Hugo Stølan (f. 1955) debuterte i 1987 med samlingen Min tid med Mathilde, og har gjennom flere tiår skrevet og utgitt dikt. Han har også vært mangeårig litteraturanmelder i VG og undervist ved Skrivekunstlinjen på Nansenskolen.