Kilden (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 360
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fountain society
ISBN/EAN: 9788202184896
Omtale Kilden
Peter Jance er en briljant våpenforsker. Han er også en døende mann, Og det er i myndighetenes interesse at Peters hjerne fortsetter å jobbe. Det de trenger er en donorkropp.Peter Jance er våpenforsker. Han er også en gammel mann, gammel og syk. Kroppen er i ferd med å gi opp. Hjernen er like krystallklar som før. Og det er i myndighetenes interesse at Peters hjerne fortsetter å jobbe.

Operasjon Kilden er et topphemmelig prosjekt der Frederic Wolfe sammen med Peters kone, Beatrice, er i ferd med å finne kilden til evig liv. For at Peter skal leve trenger de en donorkropp, og ikke en hvilken som helst kropp, men en med DNA identisk til hans. Den kroppen tilhører Hans, en sunn og frisk ung forretningsmann. Alle tror at Hans dør i en ulykke, alle uten hun som sto ham nærmest. Elskerinnen Elizabeth. Hun gir ikke opp letingen etter sin tvillingsjel, og hun skal vise seg å bli farlig for Kilde-prosjektet. Så farlig at de ikke kan la henne leve. Ikke bare truer hun statshemmeligheter, men Peter og Beatrices ekteskap er også i fare. For selv om Peters hjerne elsker Beatrice, husker kroppen hans en annen kvinne. En ung og lidenskapelig kvinne.

Det blir en kamp på liv og død. Her dreier det seg om mer enn våpen og eiendomsretten til ny teknologi. Det dreier seg om hvem vi er. Hva som definerer oss som individer. Wes Craven har skrevet en brutalt spennende thriller. En eksistensiell spenningsroman som stiller det umulige spørsmålet: Sitter sjelen i hjertet eller hjernen?

Oversatt av Stian Omland
Originaltittel: Fountain Society

Til toppen