Kildeboka (Heftet)

Håndbok for journalister

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 124
Forlag: IJ-forlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788271473518
Kategori: Journalistikk og mediefag
Fag: IJ-forlaget, Journalistikk, Mediefag
Nivå: Akademisk
Omtale Kildeboka

Journalistikk er en evig jakt etter kilder – ikke minst skriftlige kilder. Målet med denne boka er å gjøre veien til kildene kortere for deg som er journalist.

Registre, databaser, journaler, medlemskartoteker – det finnes et vell av skriftlige spor. Det gjelder bare å finne dem! De tekniske mulighetene for å hente inn informasjon er bedre enn noen gang. Den digitale utviklingen fører i tillegg til at vi legger igjen flere spor enn før.

I Kildeboka finner du stikkord som leder deg til informasjon om mennesker og menneskelig aktivitet. Boka viser vei til de riktige registrene, og forteller deg om du har innsynsrett eller ikke. Du finner også informasjon om hva som er lagret av personopplysninger, samt nettadresser og telefonnumre som tar deg raskt til kilden.

Til toppen

Om forfatter
Ulf André Andersen har mangeårig erfaring som journalist, blant annet fra Dagbladet. Han er i dag redaksjonssjef og assisterende redaktør i Se & Hør. Andersen har studert statsvitenskap og jus, og er utdannet ved Norsk Journalisthøgskole.
Torgeir Lorentzen har arbeidet med økonomi-, næringslivs- og dokumentarjournalistikk i NRK og Dagbladet gjennom en årrekke. Han er tidligere forlagssjef, og var i flere år ansvarlig redaktør i lokalavisa Gjengangeren i Horten. Lorentzen er nå sjef for Bakkenteigen kulturhus. Han er utdannet ved Norsk Journalisthøgskole og Universitetet i Oslo.