Kenneth Bergstrøm II (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202509545
Kategori: Romaner
Omtale Kenneth Bergstrøm II

– Du er Kenneth Bergstrøm, fastslår hun. – Ikke si at jeg tar feil. Jeg har sett bilde av deg flere ganger. I avisen. Senest i morges. I Aftenposten. Du så kjekk ut.

Men han er ikke Kenneth Bergstrøm. Han er Idar Vik, en saktmodig, ugift reisebyråkonsulent. Kollegaene kjenner ham ut og inn. Det er bare ikke mulig å motsi damen som har kommet bort til bordet hans. Hun er ivrig, lett beruset, snakkesalig. Overlykkelig. Hun vil så gjerne sitte ved samme bord som en kjendis!

Denne kvelden i den brune Oslo-baren blir tanken plantet. Hvordan vil det være – virkelig å være Kenneth Bergstrøm, kjent NRK-journalist, populær og beundret? Gift med en flott kone!

Bli forvandlet. Bli et helt nytt menneske. Det vil selvfølgelig kreve en del …

Til toppen

Andre utgaver

Kenneth Bergstrøm II
Bokmål Ebok 2016
Kenneth Bergstrøm II
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Anmeldelser Kenneth Bergstrøm II

Er dette krim eller ikke? Det betyr ingenting. For det er godt.

"(...)Dahl, som har skrevet flere bøker i flere sjangre enn de fleste kan lese, loser oss rutinert fra kjedsomhetsdager til ulmende spenning og intenst drama. Stillferdig og langsomt bygges det opp en stemning av uhygge, og en visshet om at det ikke finnes noen annen utvei enn tragedie og død. (...)Slik sett har Tor Edvin Dahl også denne gang levert en krimroman. Men «Kenneth Bergstrøm II» er definitivt en bok som også kan leses av de som ikke liker krim - for det er ikke de forbryterske handlinger, og etterforskningen av dem, som driver handlingen og leseren framover. Det er det portrettet av Vik/Bergstrøm som gjør."

 
Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

"Romanen handler om tidens store tema: identitet og selvkonstruksjon; om at vi spiller roller og blir de personene vi skaper oss til. Det er måten Dahl skildrer dette på som blir så fascinerende. Han tar oss med inn i hodet på mannen som blir forvekslet; vi opplever hans forvirring og deretter hvordan han føler seg styrket og modig ved å ta på seg personligheten til en annen."

 
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

"Dahl viser usedvanlig psykologisk innsikt og sparsomhet i virkemidlene, samtidig som han vet når fortellingen trenger nye vendinger. De skal ikke røpes her. Dette er en bok som byr på velfunderte overraskelser.(...)I Kenneth Bergstrøm II viser han et usedvanlig kompetent håndlag, som må være ervervet gjennom et langt og flittig forfatterskap."

Rune Hallheim, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Tor Edvin Dahl (f.1943) kommer fra Kjelsås i Oslo, og debuterte i 1968 med novellesamlingen En sommer tung av regn. Dahls mangslungne forfatterskap inneholder om en lang rekke utgivelser innenfor forskjellige sjangre, og han har også skrevet flere verk for teater, radio og tv.

Dahl har fått flere utmerkelser, blant annet fikk han Rivertonprisen i 1973 for kriminalromanen Etterforskning pågår (utgitt under pseudonymet David Torjussen).

Romanen Utenom sesongen kommer ut høsten 2017.