Karius og Baktus (nynorsk utgave) (Innbundet)

Forfatter:

Halldis Moren Vesaas (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1978
Antall sider: 48
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
Oversatt av: Vesaas, Halldis Moren
ISBN/EAN: 9788202041335
Kategori: Høytlesning
Omtale Karius og Baktus (nynorsk utgave)
Kven kjenner ikkje Karius og Baktus - dei to vesle fyrane som budde i tennene til Jens?

Til toppen

Om forfatter

Thorbjørn Egner (1912–1990) vokste opp på Kampen i Oslo. Han var utdannet tegner og arbeidet noen år som reklametegner og dekorasjonsmaler. Samtidig begynte han å skrive for barn. Blant de første barnebøkene var fortellingene om Ola-Ola og Jumbo som dro ut i verden. Senere ble Karius og Baktus og Musikantene kommer til byen laget som hørespill i lørdagsbarnetimen.

Thorbjørn Egner var en allsidig kunstner. Han var tegner, grafiker, scenograf, dramatiker, visekomponist og forfatter. Han illustrerte som oftest sine egne bøker. Egner skrev også lesebøker for grunnskolen og utga dokumentarbøkene Gamle hus i Vågå og Gamle hus i Rauland. Thorbjørn Egner gjendiktet også A.A. Milnes bøker om Ole Brumm og vennene hans til norsk.

Bøkene om Karius og Baktus, Hakkebakkeskogen og Kardemomme by er utgitt i flere land, og skuespillene blir oppført på teatre rundt om i hele verden. Karius og Baktus er i tillegg foreviget gjennom Ivo Caprinos dukkefilm, og i Kristiansand Dyrepark er det bygget en Kardemomme by i full målestokk.