Karakterer av Thomas Lundbo (Ebok)
Ebok

Karakterer (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.11 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202443979
Kategori: Romaner
Omtale Karakterer
Karakterer. Etter La Bruyère er løselig basert på den franske klassikeren Karakterene av Jean de La Bruyère (1645–1696), som igjen var en fortsettelse av Teofrasts (ca. 371–287 f.Kr.) verk Karakterer.

I Thomas Lundbos versjon brukes fortiden til å speile vår tid, som en slags omvendt science fiction. Den inneholder noen få direkte oversettelser av La Bruyère-tekster, i tillegg til at den videreutvikler noen temaer som behandles i La Bruyères bok. Mest av alt består den imidlertid av egenskrevne tekster. I Karakterer. Etter La Bruyère finnes portretter av ulike "karakterer" eller mennesketyper, små novelleaktige fortellinger, aforistiske betraktninger om den historiske utviklingen og om særtrekk ved vår tid, refleksjoner om moral og samfunnsliv og om den moderne tilværelse i sin alminnelighet;
Parafraser over La Bruyère, en 1600-talls franskmann som skrev moraltekster.

Til toppen

Andre utgaver

Karakterer. Etter La Bruyère
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Thomas Lundbo:

Om forfatter

Thomas Lundbo (f. 1971) debuterte i 2006 med den kritikerroste kortprosasamlingen Det som blir igjen, og har senere gitt to andre bøker med noveller og korttekster, og har publisert litterære tekster i flere andre sammenhenger. For Karakterer, etter la Bruyère (2014) ble Lundbo nominert til Brageprisen. Han har òg virket som gjendikter og oversetter, i all hovedsak av nyere fransk litteratur, og ble i 2012 tildelt Bokklubbenes skjønnlitterære oversetterpris for sitt oversetterskap. Lundbo har for øvrig vært medlem av redaksjonskomiteen for Audiatur – festival for ny poesi, og medredaktør av tidsskriftet Kuiper.