Kantslag (Innbundet)

Forfatter:

Pernille Rygg (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 96
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Kantslag
Oversatt av: Rygg, Pernille
ISBN/EAN: 9788202478100
Kategori: Noveller
Omtale Kantslag
Kantslag består av femten uforglemmelige små noveller av den typen man leser og nyter og leser igjen, for så å anbefale til alle man kjenner. De er korte, kontante og hardtslående. Hun har et mesterlig blikk for hverdagslivets drama og mennesker som lever på kanten av samfunnet. Kantslag ble Dorthe Nors internasjonale gjennombrudd. En sort perle av en bok.

‘Nors er en sann mester, anbefales på det varmeste!’
Roy Jacobsen

Til toppen

Anmeldelser av Kantslag

Dansk dynamitt

"Novellene til Dorthe Nors er skarpe og glitrande isfjell som ligg tungt i vatnet; i tråd med klassisk novelleestetikk finn ein det meste av historia under overflata.(...) Nors imponerer stort med evna til å portrettere komplekse, sårbare menneske og deira meir eller mindre vellukka strategiar for å meistre livet når det blir vanskeleg.Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid

Til toppen

Om forfatter

Dorthe Nors er født i Herning i 1970, men oppvokst på landet like nordvest for byen. Hun studerte nordisk litteratur og kunsthistorie på universitetet i Århus. I 2001 kom Nors’ første roman, Soul. Deretter kom romanene Stormesteren (2003) og Ann Lie (2005). I 2008 kom novellesamlingen Kantslag, som skaffet henne et solid gjennombrudd internasjonalt. Da novellen Hegren ble trykket i The New Yorker var det første gang en dansk forfatter fikk æren av å presenteres i tidsskriftet.

Nors har skrevet ytterligere to romaner, kortromanen Dage (2010) og Minna mangler et øvingslokale (2013). Hennes danske forlag, Rosinante, trykket opp igjen Kantslag etter den suksessen i USA. Samlingen er nå dessuten under utgivelse i Storbritannia, Sverige og Nederland i tillegg til Norge.

Nors mottok i 2011 Statens Kunstfonds Treårige Artbejdsstipendium og i 2014 ble hun tildelt den ærefulle Per Olov Enquist-prisen.