Kanskje kommer aldri (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202253752
Omtale Kanskje kommer aldri

Den høsten Teddy begynner i sjuende har alt forandret seg. Pappa har flyttet ut, bestekompisen er gått over til fienden, og klassen har fått Kvale i gym. Så Teddy gjør noe han ikke burde gjort.

Tania Kjeldset har tegnet et fint og gripende portrett av Teddy og det han går gjennom når livet plutselig blir helt annerledes enn det var før sommeren. Når pappa er i Milano og holder kontakten pr telefon og mamma sitter i stua med en kald kaffekopp. Når Kvale lar ham sitte på benken en hel dobbelttime, og når selv lillebroren til Børre lover å mose trynet hans.

Heldigvis har han onkel Oscar. ”Musikk hjelper for alt,” sier Oscar med jevne mellomrom. ”Musikk er som tran og vin og kjærlighet på en gang.” Men Teddy er ikke helt enig. Det er ting musikk ikke hjelper mot. Følelsen av at du har gjort noe jævlig dumt for eksempel.

Så dukker Agnes opp, og sykler ham ned, og plutselig tar alt en ny vending. For Agnes er en sånn som ordner opp, og ikke en gang Børre tør å ta igjen med Agnes.

KANSKJE KOMMER ALDRI er en historie som griper deg. Teddys følelser og opplevelser er overbevisende og nært beskrevet. Dette er den sjuende boka Tania Kjeldset (født 1960) har skrevet for barn, og kanskje hennes beste så langt.

Les utdrag fra boken [pdf]

Til toppen

Om forfatter

Tania Kjeldset (f.1960) er oppvokst i Oslo. Hun debuterte i 1995 med bildeboken Eplemadammen og har gitt ut en rekke bøker for barn og ungdom. Ungdomsromanen Juli ble nominert til UPrisen i 2010 og er oversatt til svensk, fransk og tysk. Halloween (2017)er hennes første bok for voksne.

Kjeldset er utdannet illustratør ved SHKS i Oslo og har illustrert en rekke bilde- og barnebøker. Hun underviser barn og ungdom i kreativ skriving, og er også tilknyttet kulturskolen i Sørum samt skrivekunstlinjen ved Nansenskolen.