Kamuflasje (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 204
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202488253
Alder: 14 - 18
Omtale Kamuflasje

En veibombe har gått av ved en norsk leir i Afghanistan. Medienes rapporter er uklare. Forsvaret holder tett. Hjemme i Norge sitter Renate og spør seg om faren kan ha blitt drept.

Janne Aasebø Johnsen har skrevet en sterk og neglebitende fortelling om krigen som foregår i hodet til de pårørende til soldater. En fortelling om turbulent ungdomstid og bekymringer en ung kvinne gjerne skulle delt med pappa – om han var der. En fortelling om at den som drar i krig, tar med seg hele familien.

Til toppen

Anmeldelser Kamuflasje

Aasebø Johnsens hittil beste

[...] Høstens bok er en roman som like gjerne kan leses av foreldre som av barn og ungdom. [...] Velskrevet er den. Forfatteren og barneskolelæreren viser at hun blir en stadig bedre prosaist. I «Kamuflasje» er språket poengtert og direkte.[...] Forfatteren viser innsikt i unge menneskers følelsesliv, og hvordan de møter og takler livets utfordringer. De dramaturgiske grepene er gjennomtenkte. Hun skildrer ikke i svart/hvitt, men får fram nyanser og dilemmaer. Ei god og viktig bok.Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

Til toppen

Om forfatter
Janne Aasebø Johnsen (f. 1967) bor på Lillehammer.
Hun er utdannet adjunkt, og når hun ikke skriver jobber hun på Nansenskolen.