Kampen om utviklingen (Heftet)

Teorier, strategier og globale utfordringer

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 195
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202411787
Kategori: Samfunnsvitenskap og Fagbøker
Fag: Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale Kampen om utviklingen

Boka drøfter hvorfor noen stater får til en positiv og inkluderende utvikling, mens andre stater opplever fattigdoms- og voldsspiraler. Bokas premiss er at enhver utviklingsprosess handler om sosial kamp mellom grupper i samfunnet, og derfor ikke er en harmonisk prosess.

Framstillingen er utpreget tverrfaglig, og forfatteren benytter perspektiver og empiri fra flere fagdisipliner. Åtte avgjørende politikkområder i en utviklingsstrategi løftes fram: kapital, teknologi, arbeidskraft, institusjoner, land, naturressurser, kultur og menneskerettigheter.

Kampen om utviklingen retter seg mot alle som vil ha en oppdatert innføring i hva som hemmer og hva som fremmer sosial utvikling og er relevant for kurs i utviklingsstudier, tverrkulturell kommunikasjon og flerkulturell forståelse.

Til toppen

Andre utgaver

Kampen om utviklingen
Bokmål Ebok 2016

Du vil kanskje også like

Anmeldelser av Kampen om utviklingen
« Boka gir ei god oversikt over dei fleste aktuelle tema innafor utviklingsdebatten i dag. [... Ho er] nyttig både for å gi god oversikt over eit komplisert område og som ei oppslagsbok og innføring i sentrale tema i utviklingsdebatten.»Asbjørn Eidhammer, Bistandsaktuelt 5. april 2016

Til toppen

Om forfatter
Hans Morten Haugen (f. 1971) er professor ved VID vitenskapelige høgskole (tidligere Diakonhjemmet Høgskole). Haugen er statsviter med doktorgrad i jus med en avhandling om patentrettigheter og menneskerettigheter. For denne fikk han H.M. Kongens gullmedalje. Han har tidligere skrevet Makt, rett og livsvilkår. Innføring i internasjonale og globale studier. De siste årene har han særlig forsket på sammenhengene mellom energi, miljø og menneskerettigheter, i prosjektet Biofuels and human rights, med finansiering fra Norges Forskningsråd.