Kampen om utviklingen (Heftet)

Teorier, strategier og globale utfordringer

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 195
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202411787
Kategori: Samfunnsvitenskap og Fagbøker
Fag: Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale Kampen om utviklingen

Boka drøfter hvorfor noen stater får til en positiv og inkluderende utvikling, mens andre stater opplever fattigdoms- og voldsspiraler. Bokas premiss er at enhver utviklingsprosess handler om sosial kamp mellom grupper i samfunnet, og derfor ikke er en harmonisk prosess.

Framstillingen er utpreget tverrfaglig, og forfatteren benytter perspektiver og empiri fra flere fagdisipliner. Åtte avgjørende politikkområder i en utviklingsstrategi løftes fram: kapital, teknologi, arbeidskraft, institusjoner, land, naturressurser, kultur og menneskerettigheter.

Kampen om utviklingen retter seg mot alle som vil ha en oppdatert innføring i hva som hemmer og hva som fremmer sosial utvikling og er relevant for kurs i utviklingsstudier, tverrkulturell kommunikasjon og flerkulturell forståelse.

Til toppen

Andre utgaver

Kampen om utviklingen
Bokmål Ebok 2016

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Kampen om utviklingen
«Haugen har gitt oss en tekstbok som fortjener å bli inkludert i pensumlitteraturen ...»Knut Jørgensen, Norsk Tidsskrift for Misjonsvitenskap 3/2017
«Boka gir ei god oversikt over dei fleste aktuelle tema innafor utviklingsdebatten i dag. [... Ho er] nyttig både for å gi god oversikt over eit komplisert område og som ei oppslagsbok og innføring i sentrale tema i utviklingsdebatten.»Asbjørn Eidhammer, Bistandsaktuelt 5. april 2016

Til toppen

Om forfatter
Hans Morten Haugen (f. 1971) er professor ved VID vitenskapelige høgskole (tidligere Diakonhjemmet Høgskole). Haugen er statsviter med doktorgrad i jus med en avhandling om patentrettigheter og menneskerettigheter. For denne fikk han H.M. Kongens gullmedalje. Han har tidligere skrevet Makt, rett og livsvilkår. Innføring i internasjonale og globale studier. De siste årene har han særlig forsket på sammenhengene mellom energi, miljø og menneskerettigheter, i prosjektet Biofuels and human rights, med finansiering fra Norges Forskningsråd.