Kaldfront (Ebok)

Konfliktområdet Svalbard gjennom 100 år

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2016
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 9.2 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202509873
Kategori: Historie og Samfunn og debatt
Omtale Kaldfront

Svalbard er Norges utenrikspolitiske akilleshæl. Helt siden øygruppen ble en del av Kongeriket gjennom Svalbardtraktaten i 1920, har norske myndigheter møtt utfordringer på 78 grader nord. Konfliktene med Sovjetunionen og senere Russland om Svalbard har vært mange og alvorlige.

For å kunne møte fremtiden er det viktig å kjenne fortiden: Hva har tidligere konflikter handlet om, hvordan ble de løst og hvor stødig står egentlig den norske svalbardpolitikken? Kaldfront tar leseren med på en spennende reise gjennom Svalbards politiske historie og presenterer de nye utfordringene, i lys av de store mulighetene i Arktis og den spente situasjonen mellom Russland og vesten. Forfatteren hevder at før Norge er klar til å bli utfordret av andre land på og omkring øygruppen, må vi stille oss spørsmålet: Hva vil vi egentlig med Svalbard?

«Spennende og godt skrevet standardverk om Svalbard. En viktig bok.»

Kjell Dragnes, tidl. utenriksredaktør, Aftenposten

Til toppen

Andre utgaver

Kaldfront
Bokmål Innbundet 2016

Flere bøker av Per Arne Totland:

Om forfatter
Per Arne Totland (f. 1958) er forfatter og bedriftsrådgiver. Han har tidligere vært bl.a. avisjournalist, reporter i NRK, direktør i et globalt industrikonsern og leder for et konsulentselskap.