Kain (Heftet)

Forfatter:

Kjell Risvik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Caim
Oversatt av: Risvik, Kjell
ISBN/EAN: 9788202378295
Omtale Kain

«Menneskenes historie er historien om deres misforståelser i forholdet til Gud - han forstår ikke oss, og vi forstår heller ikke ham.» José Saramago

Nobelprisvinneren José Saramago døde 18. juni 2010. Han var nettopp ferdig med det som skulle bli hans siste bok: Kain. Han følger opp tråden fra Klosterkrøniken og Jesusevangeliet. Han gir oss sitt høyst personlige syn på Bibelens historier. De fleste kjenner historien om Kain som slo i hjel sin bror Abel: "I tro bar Abel fram for Gud et bedre offer enn Kain. Fordi Abel trodde, fikk han vitnesbyrd om at han var rettferdig, det vitnet Gud om da han ofret." Kain dreper sin bror, men hvem har egentlig skylden i at Kain ble en morder?
Dette er en tettpakket roman,en historiefortelling på sitt beste.

Kain er en betydningsfull bok fra en av verdens virkelig store forfattere – og en verdig avslutning på et fantastisk forfatterskap.

Til toppen

Om forfatter

José Saramago (1922-2010). Klosterkrønike ble hans store gjennombrudd, også internasjonalt. Hans arbeider er oversatt til over tretti språk. Saramagos bøker selger i hundretusener i hjemlandet Portugal og har en stor leserskare også i Norge. Svenska akademien tildelte ham Nobels litteraturpris for 1998 med følgende begrunnelse: "Med sine lignelser som bæres av fantasi, medfølelse og ironi, gjør han det stadig og på ny mulig å gripe en flyktig virklighet." Saramago døde 18. juni 2010.