Kain (Innbundet)

Forfatter:

Kjell Risvik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Caim
Oversatt av: Risvik, Kjell
ISBN/EAN: 9788202340629
Kategori: Romaner
Omtale Kain
José Saramago (1922-2010) fikk sitt store gjennombrudd med Klosterkrønike. Hans arbeider er oversatt til over 40 språk, og han fikk Nobels litteraturpris i 1998. Saramago døde 18. juni 2010. Han var nettopp ferdig med det som skulle bli hans siste bok: Kain.

I Kain kan man si Saramago følger opp tråden fra både Klosterkrønike og Jesusevangeliet. Han gir oss sitt høyst personlige syn på Bibelens historier. De fleste kjenner historien om Kain som slo i hjel sin bror Abel. Det er Kain som dreper sin bror, men hvem har egentlig skylden i at Kain ble en morder?

Selv om det er bibelske fortellinger som er temaet, er dette langt fra noen teologisk avhandling eller essay. Det er en tettpakket roman, historiefortelling på sitt beste, som først får deg til å smile, deretter tenke.

Kain er en betydningsfull roman fra en av verdens virkelig store forfattere – og en verdig avslutning på et fantastisk forfatterskap.

Til toppen

Andre utgaver

Kain
Bokmål Ebok 2012
Kain
Bokmål Heftet 2012

Flere bøker av José Saramago:

Anmeldelser Kain
"Et herlig, oppmuntrende og elegant farvel til et fantastisk forfatterskap.
 
Sindre Hovdenakk, VG
"Saramago er i Kainen glitrende forteller, humorist og stadig vital ironiker med en elegant disposisjon av stoffet."
 
Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen

En stor dikters verdige farvel

"Saramago er i Kain en glitrende forteller, humorist og stadig vital ironiker med en elegant disposisjon av stoffet."
 
Alf Kjeltil Igland, Fædrelandsvennen
"Saramago legger i vei i sitt blomstrende, nesten pompøse språk, som at her er en stor forteller, og han vet det. Men så er materialet også pompøst, tidenes begynnelse og menneskehetens opprinnelse, og den som forteller om noe slikt må jo ha en innsikt større enn noen annen."Alf Kjetil Walgermo, Vårt Land

Til toppen

Om forfatter

José Saramago (1922-2010). Klosterkrønike ble hans store gjennombrudd, også internasjonalt. Hans arbeider er oversatt til over tretti språk. Saramagos bøker selger i hundretusener i hjemlandet Portugal og har en stor leserskare også i Norge. Svenska akademien tildelte ham Nobels litteraturpris for 1998 med følgende begrunnelse: "Med sine lignelser som bæres av fantasi, medfølelse og ironi, gjør han det stadig og på ny mulig å gripe en flyktig virklighet." Saramago døde 18. juni 2010.