Jung og hans tankeverden (Innbundet)

Forfatter:

, Ove Steen (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 192
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: What Jung really said
Oversatt av: Steen, Ove
ISBN/EAN: 9788249604685
Kategori: Kulturhistorie
Omtale Jung og hans tankeverden
Denne boka forteller om psykologen Carl Gustav Jungs liv og arbeid.

"For Jung innebar psykoterapi åndelig søken: en livsviktig bestrebelse på å komme overens med og akseptere seg selv, og i så stor grad som mulig bli den en er ment å skulle bli."
Anthony Storr i sin introduksjon til boken.

Denne boken er blitt en internasjonal klassiker siden den utkom første gang i 1966, og kommer nå for første gang på norsk!
Klart og konsist gjør den rede for Jungs ideer og hans historiske forutsetninger,
Den er teoretisk velfundert og har den sjeldne egenskap at den samtidig som å være intellektuelt raffinert også er tilgjengelig for lesere uten forkunnskaper om Jung.

Det var Jungs betoning av menneskets åndelige aspekt som - sammen med hans syn på drømmene og den personlige religiøse erfaring - brakte ham i kontakt med sin forgjenger og læremester, Sigmund Freud.
i sin samtid ble Jung av mange betraktet som en visjonær mystiker. Etter hvert ble imidlertid hans bidrag til psykologien løftet fram i lyset. Mest kjent er kanskje hans arbeider om de menneskelige typer, om individuasjonsprosessen, det kollektivt ubevisste og arketypene.

E. A. Bennett var Jungs venn og kollega. I denne lysende framstillingen introduserer Bennett oss for Jungs ideer slik de sprang ut av hans liv, dannet basis for hans arbeid med sine pasienter og etter hvert utgjorde hans livsverk.

"Denne boken kan anbefales for dem som ønsker å vite - ikke bare hva Jung sa, men også hva han tenkte, og hvilke personlige erfaringer tankene sprang ut av."
Anthony W. Clare

Til toppen