Julefuten (Innbundet)

Serie: Reven og Grisungen 11

Forfatter:

Per Dybvig (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 64
Illustratør: Dybvig, Per
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Reven og Grisungen
Serienummer: 11
ISBN/EAN: 9788202400569
Kategori: Romaner for barn
Alder: 5 - 9
Omtale Julefuten

Julefuten er 11. bok om Reven og Grisungen. Denne gang havner de midt oppe i dåsemiklenes julefeiring, og får overvære den tradisjonelle overrekkelsen av kake til selveste Julefuten. Hver dag i hele desember kommer Julefuten ut av skogen, og henter kaken dåsemiklene har satt frem. Reven og Grisungen blir veldig nysgjerrige på hvem denne Julefuten kan være, og de bestemmer seg for å følge etter ham. Sporene fører gjennom skogen og rett til fjompenissen Papps hule. Er Julefuten venn av Papp? Eller finnes det en annen forklaring?

Frodig, fabulistisk og futete førjulsbok for barn i alle aldre.

Til toppen

Andre utgaver

Julefuten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Anmeldelser Julefuten

Morsomt om julefuten

"Bjørn F. Rørvik har sammen med illustratør Per Dybvig laget en fornøyelig og småfrekk bok om de to vennene. Med ordspill og tøffe tegninger blir dette en opplevelse både for dem som leser og de som blir lest for. Mens barna legger merke til én ting, legger de voksne samtidig merke til noe helt annet. Slike fortellinger er krevende å få til, men her har Rørvik og Dybvig virkelig lykkes. Boken passer nok best for barn fra seks år og oppover. Den er lettlest, ryddig og oversiktlig. Samtidig som den har store tegninger som fanger oppmerksomhet."

 
Marie E. Andresen, Telemarksavisa

Den nye boken om Reven og Grisungen har potensiale til å bli en moderne juleklassiker

"Fortellingen er forbilledlig original, samtidig som den har en stor porsjon gjenkjennelse i seg. […] Få barnebokforfattere er så humoristisk oppfinnsomme som Bjørn F. Rørvik. […] I historien om Julefuten bruker han også ordspill og dobbeltbetydninger som nok omfavnes med takknemlighet like mye av den voksne som leser høyt – for dette er en utpreget høytlesningsbok! – som av barnet det leses for. […] Dybvig er som vanlig frekk i sine dristige utsnitt. Zooming ut og helt inn, tett på, slik at bare en kroppsdel i blant synes, skaper energi. […] Vi er mange som tyr til Alf Prøysen, Astrid Lindgren eller Selma Lagerlöf i julen. Det spørs om ikke Rørvik og Dybvig snart må innlemmes i juletradisjonen."

Anne Cathrine Straume, NRK.no

"I stedet for en pliktoppfyllende tilpasning til juletemaets konvensjoner, bringer Rørvik og Dybvig jula inn i universet de selv har etablert med Reven og Grisungen. Med ordlek og absurditeter i kjent stil leverer de en forfriskende annerledes julefortelling, levendegjort av Dybvigs karakteristiske strek. […] Fortellingen kan leses som en subtil satire over nødvendige illusjoner og kjærlighet til tyrannen. Den er også en julefortelling relativt fristilt fra normen, som viser at elementer kan stokkes om og inngå i uvanlige sammenhenger uten at det vesentlige går tapt."

Eirik Høyer Leivestad, Barnebokkritikk.no

Til toppen

Om forfatter

Bjørn F. Rørvik er født i 1964. Han er oppvokst i Østre Jevnaker på Hadeland, nå bor han på Oppsal i Oslo. Rørvik er en av våre mest anerkjente barnebokforfattere, og kanskje mest kjent for bildebøkene om Bukkene Bruse sammen med illustratør Gry Moursund, i tillegg til Reven og Grisungen-serien, som er illustrert av Per Dybvig. Sammen med illustratør Ragnar Aalbu står han også bak en detektivserie for barn om mesterdetektiven Purriot. Han har også laget en rekke tøysete og lettleste vitse- og gåtebøker i Leseløveserien sammen med illustratør Eivind Gulliksen.

Alle Bjørns bøker er fulle av humor og morsomme påfunn, og flere av dem er solgt til utlandet.

Før han ble forfatter, jobbet Bjørn F. Rørvik med film- og videoproduksjon, som frilanser for lokalavis, kinomaskinist og radiotekniker. Han har utdannelse i Media og kommunikasjon fra Distriktshøgskolen i Volda.

Bjørn kan ganske mye om fugler og dyr og liker å reise rundt i Norge på forfatterbesøk.

Bøker i serien