Journalistikkens uutholdelige letthet (Heftet)

Essay

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 168
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202405724
Kategori: Samfunnsvitenskap , Samfunn og debatt og Journalistikk og mediefag
Fag: IJ-forlaget, Mediefag, Samfunnsfag
Nivå: Akademisk
Omtale Journalistikkens uutholdelige letthet

Med Journalistikkens uutholdelige letthet har Finn Sjue endelig skrevet et etterlengtet essay om rådende tendenser i norsk journalistikk. Resultatet er blitt et sviende oppgjør. Det finner neppe sin like her til lands. Essayet er personlig, lettlest, spennende, originalt, breddfullt av observasjoner og refleksjoner, og har brodd mot de i mediene som dyrker «klikk-hysteriet».

Essayet er ikke et surmaget oppgjør. Det er en drivende god kritikk av lettbent, historieløs og moralistisk journalistikk. Og det er samtidig en kjærlighetserklæring til seriøs, opplysende og underholdende journalistikk.

Essayet går dypt inn i dagens mediekrise. Sjue mener det er et stort feilskjær å tro at krisen bare handler om ny teknologi og økonomi. Den handler like mye om en langvarig etisk og moralsk krise som redaktører og journalister har skapt. Enkelt sagt, om mangel på elementær folkeskikk. Det digitale paradigmeskiftet setter denne krisen på spissen.

Til toppen

Flere bøker av Finn Sjue:

Anmeldelser av Journalistikkens uutholdelige letthet
«Jeg tar det likevel for gitt at boka hans blir pensum, i første omgang ved Høgskolen. Men den lokalavisredaktøren som ikke gjør den til obligatorisk lesning for sine medarbeidere, er nødvendigvis en redaktør som ikke følger med i timen. Allmenndannelse, skriver Sjue en god del om. Han bør tas på ordet - for «Journalistikkens uendelige letthet» er enkelt sagt et solid bidrag til allmenndannelse for norske journalister. Skal jeg kritisere ham for noe, må det være for ikke å ta hardt nok i. Men det handler nok mest om en gentleman’s stil.»Arild Rønsen, arildronsen.no

Journalistikk med allmenn interesse

«Var det så betre før då? Ikkje nødvendigvis i følgje dette essayet. Men likevel er stoda slik at noko må gjerast. Difor er det rett at forfattaren skriv for fagfellene sine. Og det er gildt at han deler analysen sin med oss andre.»Geir Sverre Braut, fagbladetjournalen.no

Til toppen

Om forfatter
Finn Sjue er dokumentarforfatter. Han er utdannet psykolog, og har vært både redaktør, journalist og førstelektor ved Journalistutdanningen, Høgskolen i Oslo.