Jorden rundt på 80 ord av Helene Uri (Ebok)
Ebok

Jorden rundt på 80 ord (Ebok)

og andre språkreiser

Forfatter:

Victoria Sandøy (Illustratør)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Illustratør: Sandøy, Victoria
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 21.09 MB
Filformat: EPUB3 Fast sidevisning
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202734435
Kategori: Fakta for barn , Høytlesning og Bildebøker
Alder: 3 - 6
Omtale Jorden rundt på 80 ord

Visste du at språket vårt er fullt av ord på reisefot?

Det norske språket inneholder ord fra hele verden! Noen ord har hatt kort reisevei; de har kommet over grensen fra Sverige eller flyttet seg nordover fra Tyskland. Andre ord har reist langt, helt fra Sør-Amerika, fra Afrika eller fra Asia. Dette er en bok om de ordene som har slått seg ned i Norge, og som er blitt en del av språket vårt.

I denne fargerike praktboka får leserne oppleve at språket vårt er levende, morsomt og stadig på reise. Her kan barna se ord de kjenner plassert utover nydelig illustrerte kart, bli med på reiser til lands og til vanns, og lære at språket vårt gjør verden mindre og rikere. Dette er bok som vil gi familier som har minoritetsspråk som hjemmespråk muligheten til å gjenkjenne "sitt" land på kartene og oppdage at vi bruker låneord fra deres språk i norsk også - og bli stolte av det.

Forfatter Helene Uri leverer høyt faglig nivå og snert, mens illustratør Victoria Sandøy løfter det visuelle til internasjonalt toppnivå. Dette er en bok du vil ha utstilt på barnerommet!

Til toppen

Andre utgaver

Jorden rundt på 80 ord
Bokmål Innbundet 2021

Flere bøker av Helene Uri:

Om forfatter

Helene Uri (f. 1964) har doktorgrad i lingvistikk og har en professor II-stilling ved Norsk barnebokinstitutt. Hun har skrevet en rekke bøker for både barn og voksne. Hun er oversatt til tjue språk og har bl.a. fått Bragepris og Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur.