Jomfrugraven (Heftet)

Forfatter:

Marius Renberg (Illustratør) Tor Edvin Dahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 464
Illustratør: Renberg, Marius
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: A Maiden's Grave
Oversatt av: Dahl, Tor Edvin
ISBN/EAN: 9788202300647
Omtale Jomfrugraven

Jomfrugraven er en intenst spennende og medrivende thriller – hvor klokken tikker og tiden ubønnhørlig renner ut mens forfatteren holder oss fanget i et mesterlig grep.

En skolebuss bråstopper på en øde motorvei. I bussen er åtte døve skolejenter og to kvinnelige lærere. De skulle aldri ha stoppet. Tre fanger, desperate og uten skrupler, har nettopp rømt fra fengselet. De har intet å tape. Og nå, med skolejentene som gisler, har de alt å vinne. Rømlingene barrikaderer seg med gislene i en nedlagt slakteri, og betingelsene er knallharde: Hvis de ikke får det som de vil, kommer de til å drepe en jente hver time.

Dette er opptakten til et gisseldrama i ypperste klasse, hvor partene blir både med og motspillere i en nervepirrende kamp om jentenes liv.

Deaver har skrevet en spennende thriller med enestående karakteristikker og et plott mot slutten av boken som er like logisk som det er oppsiktsvekkende.

Til toppen

Flere bøker av Jeffery Deaver:

Om forfatter

Jeffery Deaver er tidligere journalist, visesanger og jurist. Men det er som thrillerforfatter at han er blitt kjent verden over. Han har skrevet atten romaner, og Mystery Writers of America har nominert ham til fem Edgar-priser. Han har dessuten vært nominert til Anthony-prisen, og har to ganger vunnet lesernes pris for årets beste novelle i Ellery Queen´s Mystery Magazine.

Boka Jomfrugraven ble filmet med James Garner og Marlee Matlin i hovedrollene, mens romanen Knokkelsamleren hadde Denzel Washington og Angelina Jolie i rollene som Rhyme og Sachs.

Se oversikt over bøkene om Lincoln Rhyme og Amelia Sachs her.


Tungetale
(Speaking in Tongues) kom på norsk i 1997. Boken kom ut i USA i 1995 og er karakterisert som "skremmende, smart og uimotståelig lesverdig" (Stephen King).

Han bor i Virginia og California.