Jippi (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 64
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202488277
Kategori: Bildebøker
Alder: 4 - 8
Omtale Jippi

Jippi er en glad hund – og Jippi elsker tur! Ned trappa og ut på gata. Alle luktene! Bacon og muselort, snus og potetgull. Alle vennene! Hei på deg, Stokken.
Mens pappa Gunnar tar en kaffe på hjørnet, tar Jippi en tur i parken. Jippi er bestevenn med alle. Lufta! Spurvebusken! Fontenen!
Men Rita syns at Jippi er litt vill i pelsen. Og hun har børste. Og shampo.

I sin andre bildebok tar Eli Hovdenak oss med på tur med hunden Jippi – og vi får oppleve verden sånn som Jippi opplever den. På hunders vis elsker Jippi det aller meste, så dette er en gledesstrålende og fargerik tur rundt i byen!
Og så går de hjem. Voohoof!

Til toppen

Anmeldelser Jippi

Herlig villskap

"Det er den målløse villskapen og hemningsløse livsgleden som råder i Eli Hovdenaks nye bildebok Jippi. Billedkunstneren Eli Hovdenak gjorde en imponerende debut med de rufsete fuglene i Øya i fjor. Nå følger hun opp med historien om en enda mer rufsete framtoning i form av den ekstremt glade og livslystne hunden Jippi. Og Jippi er ikke typen som nekter seg noe som helst når det gjelder «krøller på øra, tenna på tørk, og pelsen på vift». Når det i tillegg er ei fontene i sikte, er det bortimot fullbrakt, synes Jippi. Inntil rosa Rita kommer med børsten og shampoen og har tydeligvis bestemt seg for å få skikk på Jippi. Det er ganske truende, inntil livsgleden våkner til live igjen og alt er enda herligere enn noengang i denne strålende bildeboka."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Til toppen

Om forfatter
Eli Hovdenak f.1956, er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Statens kunstakademi og Norsk Barnebokinstitutt. Hun debuterte som billedkunstner i 1985 og har siden hatt en rekke separatutstillinger blant annet i Kunstnerforbundet og Galleri Norske Grafikere. Bildene hennes er innkjøpt av bl.a. Norsk Kulturråd, Riksgalleriet og Nasjonalgalleriet samt en rekke kommuner. Hovdenak har utsmykket Hunderfossen lekeland, Ullevål pasienthotell og Kripos i Oslo for å nevne noe. I 2013 debuterte hun som forfatter med Øya, som vant Kulturdepartementets pris som årets beste bildebok.