Jernalder (Heftet)

Forfatter:

Aud Greiff (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Age of Iron
Oversatt av: Greiff, Aud
ISBN/EAN: 9788202234478
Omtale Jernalder

En dag - nettopp den dagen hun har fått beskjed om sin dødelige sykdom - finner Elizabeth Curren en svart uteligger bak garasjen sin. Han heter Vercueil, og har bestemt seg for å bli. Elizabeth er ikke klar over hvordan hun har åpnet døren for den sørafrikanske hverdagen. Hun konfronteres med rå politivold, involveres i problemene til unggutter med harde ansikter og blikk uten håp, med flyktende mødre og barn som aldri opplever kjærlighet. En historie fylt av apartheids mørke virkelighet - en av Coetzees mest eksplisitt politiske romaner.

J.M.Coetzee er født i Cape Town i 1940. Han har to ganger mottatt den høythengende Booker-prisen. I 2003 ble han beæret med den høyeste prisen av alle, Nobelprisen.

Oversatt av Aud Greiff.

Til toppen

Flere bøker av J.M. Coetzee:

Om forfatter

J.M. Coetzee er født i Sør-Afrika i 1940. Han har i unge år bodd og studert i både England og USA. Siden 2002 har han vært bosatt i Australia, og har også australsk statsborgerskap. Coetzee har blitt tildelt flere høythengende priser, blant annet Booker-prisen (to ganger) og Nobelprisen i litteratur som han mottok i 2003.

En av Coetzees mest kjente romaner er Vanære (Disgrace), som også er filmatisert med John Malkovich i hovedrollen. Trilogien Barndom, Ungdom og Sommer, står også sentralt i forfatterskapet. I 2014 kom romanen Jesu barndom.

I 2013 var Coetzee for første gang i Norge, der han deltok på Norsk Litteraturfestival - Sigrid Undset-dagene på Lillehammer, der han blant annet langleste fra Jesu barndom.