Jern (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202283872
Kategori: Romaner
Omtale Jern

Vår verden går mot slutten. En gruppe mennesker trekker til Folkvang, en tidligere folkehøyskole i indre Østfold, for å gjøre seg klare. Hva tror de på, hva vet de og hvilke planer har de? Hva har DNA-analyser med dommedag å gjøre? Hvorfor er Barack Obama Antikrist?

Frisøren Gro har mistet den lille datteren sin i en ulykke. Ove er på rømmen fra den litauiske mafiaen. Ina skriver doktoravhandling om nyreligiøse bevegelser. Historiene deres flettes sammen på Folkvang.

Jern er en skarp, rik og fabulerende endetidsroman. I fokus for handlingen står Perennial Spirituality Center, en nyreligiøs bevegelse som ledes av den ideologiske rottefangeren Biv Boeser. Hans lære er at alle trossystemer er sanne, at alle tegn peker rett mot dommedag, men at de få utvalgte skal overleve katastrofen.

Til toppen

Andre utgaver

Jern
Bokmål Heftet 2011
Jern
Bokmål Lydbok MP3-CD 2011
Jern
Bokmål Nedlastbar lydbok 2011

Flere bøker av Torgrim Eggen:

Anmeldelser Jern

"Jern er både fest av en roman, og en rendyrket tragedie."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"Heldigvis har han i stedet nok en gang skrevet en fortelling som skildrer et aspekt ved sin samtid vel så effektivt som flere årganger med aviser. Informasjon om den nært forestående apokalypsen er blitt så overdådig, at det er på høy tid med en roman om den."

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

"Med litt flaks rekker du akkurat å lese Torgrim Eggens siste bok før ragnarok."

David Åleskjær, Vårt Land

"...en lettelse å lese i en litterær istid styrt av tomt jeg-pjatt."

Terje Stemland, Aftenposten

«Torgrim Eggen er den store samtidskronikøren i moderne norsk litteratur.»

Trygve Riiser Gundersen, Dagbladet

Jern tar tak i fenomener som forfører, forvirrer og fengsler. Skarpt, innsiktsfullt, utpenslet med en språklig, mangefarget palett, blir den en høyst leseverdig og tankevekkende roman."

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

Til toppen

Om forfatter

Torgrim Eggen er født 29. oktober, 1958 i Oslo. Han har studert musikk og spilt bass i bandet «The Cut» på 80-tallet. Han har vært journalist i Dagbladet, senere redaktør i Beat og Natt&Dag, og skriver nå anmeldelser for DN og Klassekampen.

I 1992 debuterte han med romanen Gjeld. Han høstet mange gode kritikker for den politiske satiren Trynefaktoren (2003). I romanen Hermanas (2006) har han lagt handlingen til Cuba på slutten av 70-tallet. I Manhattan (2007) skriver han engasjert og kunnskapsrikt om New York noe han også gjør i det kritikerroste byportrettet Berlin (2013). Torgrim Eggens siste roman Jern kom ut i 2010. Det er en skarp, rik og fabulerende endetidsroman. I 2015 ga han ut boken om Hjemmebrenning. En destillert norgeshistorie, med Jon Bertelsen og Rudi Høynes.

i 2019 kom Torgrim Eggens bok Axel. Fra smokken til Ovnen - storyen om Axel Jensen, den første uautoriserte biografien om denne myteomspunne forfatteren. Anmelderne omtalte boken som mesterlig og briljant, og gav den en lang rekke høye terningkast. Boken fikk også Brageprisen i kategorien Sakprosa.