Jentene (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2017
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.11 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Girls
ISBN/EAN: 9788202512132
Kategori: Romaner
Omtale Jentene

Kritikerrost bestselger i mange land -- en ny litterær verdensstjerne har debutert

Det er sommeren 1969 og fjorten år gamle Evie kjeder seg og er lei seg fordi foreldrene skal skilles. Hun henger rundt i de glohete gatene i Marine County mens solen steker og ingenting skjer. Hjemme er det fiendtlig taushet, ute finner hun ingen venner. Synet av tre overlegne eldre jenter som blåser i alle regler og oppfører seg utfordrende er pirrende og får henne til å lengte enda mer vekk fra sitt eget liv.

Og da Suzanne, en av jentene, viser henne oppmerksomhet blir Evie fullstendig betatt og oppslukt så naivt at hun gjør hva som helst for sin nye venninne. Før hun vet ordet av det er hun en del av en kult, en kult styrt av en galning. En kult som snart skal bli beryktet for ubegripelig vold.

Emma Cline skriver stilsikkert og godt om en formbar jentes vei inn i motkulturen ved slutten av en æra. Med klinisk presisjon skriver hun om hvor kraftløs man blir ved å søke sin egen styrke hos andre, hvor skremmende lett man kan forme et åpent og ufullstendig sinn, og hvor langt en kan gå for å bli sett som et selv, å finne en identitet.

Jentene er en roman som forsøker å forstå hendelser som fremstod som meningsløse og sensasjonelle tragedier i sin tid. I ettertidens harde lys kan vi se tydeligere og kanskje forstå bedre, ikke bare menneskene dette handler om, men også noe i oss selv.

«Tjuesju år gamle Emma Cline har musene på sin side; hun har en malers evne til å se nytt, og se (eller føle) ting bedre enn de fleste av oss.» James Wood, The New York Times

«’The Girls’ er ingen Charles Manson-Roman. Emma Cline viser – og det gir boka en forbløffende aktualitet – hvor lett det er å la seg forføre, og hvor raskt viljen innstiller seg på vold. […] Selv de som aldri har hørt navnet Charles Manson vil tjene på å lese den […] En svært lovende debutroman.» Rainer Moritz, Deutschlandradio Kultur

Til toppen

Andre utgaver

Jentene
Bokmål Innbundet 2017
Jentene
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Jentene
Bokmål Heftet 2018
Om forfatter

Emma Cline jobber i the fiction department i The New Yorker, og ble tildelt Plimpton Prize for Fiction from The Paris Review i 2014. The Paris Review har utgitt både essays og noveller av forfatteren.

Jentene er Clines debut, og er solgt til 35 land. Da boken kom ut i USA og England ble den umiddelbart en formidabel suksess, og har deretter fortsatt å debutere på bestelgerlister over hele Europa.