Jentemat (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Jentemat
ISBN/EAN: 9788202195670
Omtale Jentemat

Menn er fra Mars og kvinner er fra Venus, påstås det. Sikkert er det iallfall at kvinners hormoner, kroppsbygning og aldersforandringer er forskjellige fra menns. Derfor trenger kvinner annen mat enn menn.

Vi kvinner like søtt med fett (sjokolade og bakverk) til kos og trøst. Gutta, som vil ha fett med protein, bestiller gjerne en dobbelt pølse med fullt tilbehør på bensinstasjonen klokken syv om morgenen. Vi kvinner har hormoner som svinger med månen. Vi har også vår egen måte å lagre fett på, til forskjell fra menns. Listen over målbare forskjeller er lang. I denne boken finner du råd, oppmuntring og tanker om ernæring slik at du kan ta kontroll over livet ditt!

Karin Hvoslef har de siste 15 årene arbeidet med prestasjonsrettet ernæring for idrettsutøvere av begge kjønn. Hun har skrevet og holdt foredrag og seminarer om emnet, og har gitt personlig veiledning til personer som ønsker å finne det optimale forholdet mellom mat, energi og utfoldelse i livet sitt. I boken øser hun av sin erfaring og sine kunnskaper, nettopp med fokus på forskjellene mellom kvinners og menns næringsbehov. Her finner du kunnskap om de fallgruvene vi jenter havner i med jevne mellomrom, med forklaringer, oppmuntring, konstruktive forslag og ikke minst oppskrifter for et enkelt og nyttig kosthold som gir det som kroppen trenger for å ha det godt!

Les mer om temaet www.jentemat.no

Til toppen

Om forfatter

Karin Hvoslef har utgitt boken Jentemat, trykt i to opplag, hovedbok i Bokklubben Livsglede i 2000. Boken er nå solgt til Sverige og Finland.

Forfatteren om seg selv

Jeg har arbeidet med ernæringsspørsmål i mer enn 15 år.

I sammenheng med spesielle oppdrag for produkter i ernæring for idrett har jeg i mange år holdt foredrag over hele landet.Ved siden av det rent produktrettede informasjonsarbeidet, har jeg drevet ernæringsrådgivning for toppidrettsutøvere, landslag, og amatører fra alle aktivitetsgrener. Formålet har hele tiden vært å optimalisere ernæringen i forhold til aktivitet og utøverens egne mål med treningen.

Har skrevet artikler for B&K magasin, livsstilsmagasinet EXS, Fitness magasinet, (hvor jeg det siste året det var på norsk hadde ansvaret for svarsiden om ernæring), - utallige studio-aviser og flere brosjyrer, og en 170 siders bok om målrettet ernæring ( med fundament på tilskudds-siden som er produktrelatert), og som er solgt gjennom treningsstudioene i noen tusen eksemplarer De siste årene har jeg vært opptatt av at jenter er tatt mye mindre hensyn til, når det gjelder kunnskap om hvordan vi fungerer i forhold til ernæring.

Har foredragsopplegg som kalles Jentemat: Foredrag i f.eks bedrifter med enkle og forståelige forklaringer hvordan man fungerer og om hvordan man kan spise for å følge sine egne hormonsvingninger, ha mer både åndelig og fysisk energi. Kvinne-kjemi er såpass forskjellig fra manne-kjemi at vi ikke kan stole på en del av de godtatte sannhetene om optimal ernæring lenger... De er vanligvis utprøvet på mannekjemien. Og ikke bare det... vi må tenke anderledes, ta med vår berømte sjel inn i dagliglivene våre.

Neste kvinnefrigjørings-utspill er at vi skal ta tilbake kontrollen over kropp, sinn og sjel, og koble det hele sammen. Kjøkkenet og arbeidsplassen har vi jo allerede ordnet oss fulltidsarbeide i ....

E-post: karin.h@c2i.net & karin@jentemat.no