Jenteloven (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 272
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202287634
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 14 - 18
Omtale Jenteloven

Uten forvarsel må Saga flytte fra faren og til moren. Mens hun venner seg til den nye bytilværelsen, oppdager hun at faren har forsvunnet. Hun finner trygghet i en gjeng tøffe jenter som tar henne med inn i en hverdag av spenning og grensesprenging.

Når jentene vil ha noe tilbake, oppdager Saga at de styres av et sett lover, og at straffen for ikke å følge dem kan bli katastrofal.

Til toppen

Andre utgaver

Jenteloven
Bokmål Ebok 2017
Jenteloven
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Annette Münch:

Anmeldelser Jenteloven

Brutal og realistisk jentevold

"«Jenteloven» er en brutal og realistisk roman som de flesteungdommer vil ha godt av å lese."

 
Hanne Torgersen, Haugesunds Avis

"Drivende gode replikkvekslinger og høy spenning (...) Leseren sitter hele tiden med følelsen av at hun vet hva hun skriver om. Münch kjenner disse menneskene."

Petra J. Helgesen, Bergens Tidende

Ute av kontroll - med full kontroll

" (...) en ungdomsroman som er drivende godt skrevet og som virker realistisk uten å gi inntrykk av verken å overdramatisere eller romantisere miljøet som skildres. Dette vil ikke bare bli vårens mest omtalte ungdomsroman; det er også en av vårens beste for ungdom."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Ungdommens råskap

"en historie som er medrivende og en fortelling som er drivende godt fortalt (...) Annette Münch fikk Kultur- og kirkedepartementets debutantpris for Kaoskrigeren da den kom i 2006. Hun har i år vartet opp med en roman som enkelt kan forsvare en pris eller to. Jenteloven bør leses av jenter som gutter, kvinner som menn."

Marius Fossøy Mohaugen, Barnebokkritikk.no

Brutalt bra

"Boken er full av sterke inntrykk og utrolig bra beskrivelser som gjørdet ekstra spennende (...) Man kan også kjenne seg igjen i beskrivelsene av følelser og handling."

Live Skow Hofgaard, Anmeld ;D, Aftenposten

"Rystende om ungdommens råskap."

Cathrine Krøger, Dagbladet

Tøffe jenter

"Jenteloven er en spennende og god bok. Rå, men likevel med mange følelser. Selv om den handler om jenter, har den også appell til gutta."

Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad

"Det är med andan i halsen man läser, allt blir snabbt värre och värre. Riktigt obehaglig och samtidigt riktigt bra skrivet."

Johanna Lindbäck, Bokhora.se

"Annette Münch gir oss et innblikk i skjebnene bak avisoverskriftene om voldelige jentegjenger, samtidig som hun har skrevet en spenningsroman som er vanskelig å legge fra seg."

Hilde Bjørhovde, Aftenposten

Knallhard jentevold

"Annette Münch får til det vanskelige kunstykket å gi en ytterst replikkspekket skrivemåte et naturlig preg (...) leseren henger med i og tror på den drivende handlingen".

Ivar Olstad, Gudbrandsdølen Dagningen

"(...)boka er ikke bare rystende vold: Annette Munch skriver veldig godt! Om vennskap, klasserom, kjærlighet og ungdomstid. Observasjoner, sansninger og språkføring glir fint(...)"

Morten Haugen, Adresseavisen

Om å følge andres lover

”Annette Münch fikk debutantpris for «Kaoskrigeren» da den kom i 2006. Årets bok bør også kunne få en pris da Münch har skrevet en drivende god og engasjerende bok om et aktuelt tema. Les en bok det er vanskelig å legge fra seg!”

Jorunn Tveter, Asker og Bærums Budstikke

Til toppen

Om forfatter

Annette Münch (f. 1981) er oppvokst i Bærum, men bor i Oslo. Hun har trent kampsport i ti år, og har blant annet svart belte 2. dan i taekwondo. Annette har jobbet som magasinredaktør i Egmont og vært ansvarlig for debattsiden Si ;D i Aftenposten. Hun er i dag redaktør og partner i Flow Media, et redaksjonelt kommunikasjonsbyrå som blant annet lager kundemagasin.

Les intervju med forfatteren her.