Jeg er Malala (Innbundet)

Jenta som kjempet for retten til skolegang, og ble skutt av Taliban

Forfatter:

Poul Henrik Poulsson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: I am Malala
Oversatt av: Poulsson, Poul Henrik
ISBN/EAN: 9788202423520
Kategori: Biografier
Omtale Jeg er Malala

I oktober 2012 stoppet menn fra Taliban en buss med pakistanske skoleelever i Swatdalen: - Hvem av dere er Malala? Malala ble skutt i hodet, men overlevde utrolig nok attentatet. I sin bok forteller hun om hvordan Taliban gradvis tok kontrollen over hennes hjemby og nektet jentene å gå på skole. Malala er blitt et symbol for jenters rett til utdanning og er den yngste noensinne som har fått Nobels fredspris.

Til toppen

Tildelt Nobels fredspris 2014
 

Andre utgaver

Jeg er Malala
Bokmål Ebok 2013
Jeg er Malala
Bokmål Heftet 2014
Jeg er Malala
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
Anmeldelser Jeg er Malala

Beintøff jente

"Malala er en god forteller, som skriver varmt om det hverdagslige, reflektert om samfunnsspørsmål, og engasjert om verdiene hun kjemper for."

Sten Inge Jørgensen, VG

Med tanken som våpen

"Malalas historie er en historie om en fritenker. Den følger en kjent dramaturgi: Harmoni, en fiende truer harmonien, kamp mot undertrykkerne og seier. Malala vant verdens øre. Men kampen pågår fortsatt. Hun vil vekke alles samvittighet, og leseren av denne boken vil en gang for alle forstå viktigheten av retten til utdanning."

Eskil Skjeldal, Vårt land

"Et sterkt vitnesbyrd fra en modig jente. [...] Jeg er Malala er en bok som fortjener å bli lest, av mange."

Shoaib Sultan, Minerva

Til toppen

Om forfatter

Malala Yousafzai, utdanningsaktivist fra Swat-dalen, Pakistan, ble offentlig kjent da hun begynte å skrive for BBC Urdu om livet under Taliban. Under pseudonymet Gul Makai skrev hun ofte om sin families kamp for jenters rett til utdanning. I oktober 2012 ble Malala et mål for Taliban og ble skutt i hodet på vei hjem fra skolen med buss. Utrolig nok overlevde hun attentatet og fortsatte sin kampanje for utdanning. For sitt mot og forsvar av rettigheter ble hun tilkjent Pakistans nasjonale fredspris 2011 og har mottatt en rekke andre æresbevisninger. Hun er den yngste person noensinne til å bli nominert til Nobels fredspris. Gjennom sitt fond fortsetter Malala å arbeide for alle barns rett til utdanning.