Jarlene fra nord (Innbundet)

Serie: Uhtred og Kong Alfred 3

Forfatter:

Bård Kranstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 366
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Lords of The North
Oversatt av: Kranstad, Bård
Serie:
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788280872838
Kategori: Romaner
Omtale Jarlene fra nord

Jarlene fra nord begynner der Den hvite rytteren slutter og er den tredje, frittstående delen av Bernard Cornwells serie av historiske romaner om unge Uhtred, jarl av Bebbanbourg i 800-tallets England. Cornwell skildrer vikingtiden så du formelig kan lukte blodet på slagmarken og høre bølgene slå mot drageskipene. Hans spenningsfylte og troverdige historiske romaner har en enorm tilhengerskare og har solgt i 20 millioner eksemplarer verden over.

"Bernard Cornwell er utvilsomt en begavet historisk forfatter."
- Terje Stemland, Aftenposten.


"Bernard Cornwell er et litterært mirakel, han produser sin generasjons mest underholdende og lesverdige historiske romaner."
- Daily Mail

Til toppen

Andre utgaver

Jarlene fra nord
Bokmål Ebok 2012
Jarlene fra nord
Bokmål Heftet 2010
Jarlene fra nord
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Bernard Cornwell:

Om forfatter
Bernard Cornwell har etablert seg helt i toppen blant forfattere som skriver historiske romaner, og bøkene hans ligger konstant på bestselgerlister verden over. Cornwell makter å kombinere historisk korrekthet med drivende spenning, og gjennom serien om Uhtred levendegjør han en epoke i historien som aldri slutter å fascinere.

Bernard Cornwell ble født i England i 1944. Som et «uekte» krigsbarn, ble Cornwell adoptert bort til medlemmer av den protestantiske fundamentalistiske sekten Peculiar people. I en streng husholdning som blant annet forbød TV og lekevåpen var det kanskje ikke overraskende at han utviklet en fascinasjon for militære eventyr i tillegg til at han siden oppnådde en sentral posisjon i BBC.

Cornwell utdannet seg innen teologi på University of London. Han flyttet til USA med sin amerikanske kone i 1977, og satset så for fullt på en forfatterkarriere da dette ikke krevde amerikansk arbeidsvisum. Cornwell slo gjennom med Richard Sharpe-serien fra Napoleonskrigene , og har siden etablert seg helt i toppen blant forfattere som skriver historiske romaner. I Norge er han er spesielt kjent for vikingserien om Uhtred.
Bøker i serien