Jakten (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 136
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202308155
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 14 - 18
Omtale Jakten

Johan og bestekompisen Qasim gruer seg til skole og nok en kjedelig høst. Men det blir alt annet enn kjedelig når moren til Mounir blir drept, og han flytter inn hos Johan. Alt peker i retning av æresdrap og at det er faren til Mounir som står bak, men han har forsvunnet sporløst.

I lokalmiljøet på Grønland maler noen hakekors og rasistiske slagord på veggene, og Johan og Qasim begynner å undersøke saken. I nærkontakt med Mounir, oppdager Johan sider ved seg selv som både overrasker og skremmer ham, og han må legge ut på sin egen jakt for å finne ut hvem han selv egentlig er.

Mens Johan og Mounir gjør sine første famlende tilnærmelser til hverandre, blir Johans indre kamp for å akseptere seg selv stadig hardere. Jakten gir et troverdig bilde av ungdomsmiljøer som ellers savner en stemme i offentligheten.

Det er også en historie om varme og vennskap, om å finne seg selv og om gryende kjærlighet som vokser frem under vanskelige forhold.

Til toppen

Anmeldelser av Jakten

Vilt på Grønland

Drivende godt. Guttene i denne boken er ikke de vanlige hverdagsheltene i norsk ungdomslitteratur. Forfatteren gir dem både stemme og ansikt, og tilkjennegir samtidig et engasjement som smitter over i en drivende god tekst. Innpakket i et tøft cover, og skjult under en nesten monoman orientering mot et stereotypt gutteunivers, ligger det en fortelling her som på samme tid er både eksotisk og tradisjonell, den ligger og gløder som et leirbål på guttetur. Tøft gjort. Nydelig gjort. Og dessuten spennende som bare det”.Mette Hofsødegård, Aftenposten

Spennende jakt

”Språket er røft, muntlig og levende, på godt kebabnorsk, og forfatteren skriver med en god del humor. Til tider er den så spennende at man ikke klarer å legge den fra seg. Den passer best for ungdom mellom 14 og 17 år, og kan absolutt anbefales. Les den!”Siri Sakaya (16), Aftenposten, Si ;D

Til toppen

Om forfatter
Baroch Tendler er hjemme i hele verden, men lever tilbaketrukket på Grønland i Oslo. Han har vært skolelærer, pølsemaker og sosialarbeider. I skrivende stund jobber han som deltids skogsarbeider.Hans motto er at man skal skrive for å bli hørt, ikke for å bli sett. Jakten er Tendlers første bok.