Jacob og hunden (Innbundet)

Forfatter:

Asbjørn Tønnesen (Illustratør)

En fantastisk rørende historien som inneholder alt man kan ønske seg, en medrivende roman som helt sikkert vil bli en klassiker.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 104
Illustratør: Tønnesen, Asbjørn
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202476854
Kategori: Høytlesning
Alder: 6 - 12
Omtale Jacob og hunden

Iblant dukker det opp en barnebok som makter å fortelle en helt ny historie samtidig som den vekker minner om barnelitteraturens store klassikere. Jacob og hunden er en slik bok. Historien om Jacob som sørger over tapet av hunden sin, men til slutt finner en ny venn, er rørende, gjenkjennelig og spennende, og ført i et varmt og ukunstlet språk som er som skapt for gode høytlesningsstunder. Asbjørn Tønnesen står for de vakre illustrasjonene.

Til toppen

Andre utgaver

Jacob og hunden
Bokmål Ebok 2015
Anmeldelser Jacob og hunden

"En av de beste barnebøker jeg har lest på lenge, og ungene elsker den. [...] Dette er en vidunderlig bok som du kan lese for barnebarnet ditt."

Liv Gade, Familien

"Dette er en fin bok til høytlesing for alle hundeglade familier."

Nina Halvorsen, bibliotekar, Østlands-Posten

Umistelige dyrevenner

"En tradisjonell fortelling av høy kvalitet. [...] Man skal aldri undervurdere verdien av den tradisjonelle barneboken som rett og slett er godt fortalt, enkelt, velkomponert og spennende. Med Jacob og hunden viser Liv Frohde igjen evnen til å stå i denne solide tradisjonen, som passer usedvanlig godt til høytlesning, og tilføre sitt eget stoff. Som i flere andre av bøkene sine, utvider hun rommet i den skattkisten som handler om barn og dyr. [...] Enkelhet kombinert med presisjon er to av Frohdes kvaliteter. Like viktig er den fine, dramaturgiske sansen, som bygger opp om og tar vare på spenningen i vendingene. Det som likevel bærer fortellingen er hennes evne til å følge barnets blikk og inntrykk. For hverken for barn eller andre som er knyttet til en hund, finnes noe mer ignorant utsagn enn det rektor sier for å trøste Jacob, utsagnet vi også kjenner fra Per Sivles novelle: Det er jo tross alt bare en hund."

Mette Hofsødegård, Aftenposten

Befriende gammelmodig

"Vakker, spennende og usentimental. [...] det er godt mulig Liv Frohde har skrevet en ny klassiker med denne befriende gammelmodige vakre boka [...] Liv Frohde bruker krimteknikker i en spennende og hjerteskjærende åpning. [...] Hun [Liv Frohde] er også krimforfatter og er god på spenningsoppbygging. Det bruker hun her, gjennom et enkelt og effektivt språk. Realistisk og usentimentalt. Det er i beste forstand noe gammelmodig ved denne boka [...] Jeg kan ikke forstå annet enn at denne vakre lille boka vil slå an hos dagens barn. Barn og dyr er urtema. Frohde vet hvordan hun skal behandle det."

Cathrine Krøger, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter
Liv Frohde er bosatt i Oslo. Hun debuterte i 1996 med barneboka Løftet. Den ble oversatt til japansk og utkom i over 80 000 eksemplarer i Japan. Hun har skrevet mange bøker for barn og unge.
Flere er oversatt til japansk og tysk. Hun har jobbet som lærer i grunnskolen i mange år.