Izzat (Heftet)

For ærens skyld

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202313357
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Izzat

Noreen er 17 år. Pakistansk og norsk, oppvokst i kryssilden mellom to kulturer. På skolen er hun flinke Noreen. Men presset blir for stort, mobbing, rasisme og alles krav er mer enn hun makter. Noreen blir syk, hun blir "vanskelig". Forholdet til familien utvikler seg til ren konflikt, særlig i forhold til faren. Barnevernet griper inn, men Noreen gjenoppretter forbindelsen med familien og far, som hun tross alt elsker over alt på jord. I et forsøk på å lege sår og finne røtter reiser de tilbake til Pakistan. Og her utspiller tragedien seg: Noreen føres inn i et tvangsekteskap med vold. Med sin siste rest av stolthet og trass, rømmer hun og setter familiens ære på spill.

Nazim Karim har selv opplevd å stå splittet mellom to kulturer. Hennes hensikt har ikke vært å fokusere på en enkeltskjebne, men å beskrive den vanskelige virkeligheten mange opplever. Med Izzat gir hun stemme til jentene som vokser opp med en fler-kulturell identitet.

Til toppen

Andre utgaver

Izzat
Bokmål Ebok 2009
Om forfatter
Nasim Karim (f. 1974) norsk forfatter og jurist. Hun vokste opp i Drammen med pakistanske foreldre. For sin debutbok Izzat, som handler om tvangsekteskap, vant hun Likestillingsprisen.