Isakskatedralen (Innbundet)

Forfatter:

Tor Tveite (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Iisakin kirkko
Oversatt av: Tveite, Tor
ISBN/EAN: 9788202248581
Kategori: Romaner
Omtale Isakskatedralen

En gammel hissigpropp våkner opp på et sykehus i Helsingfors etter et slaganfall. Søtti år, hele livet hans er forsvunnet fra hukommelsen. Han tror han er i Moskva. Etter et par uker blir han seg selv igjen. Ikke helt, men han vet i hvertfall hvem han er. Enkemann med en sønn. Sønnen jobber for tiden i St Petersburg med å forgylle Isakskatedralen til det forestående trehundreårsjubileet.

Faren uroer seg for at sønnen skal ha blitt religiøs. Eller kanskje er det bare at han er begynt å tenke seg litt grundigere om ... det er i såfall ikke et øyeblikk for tidlig. Så snart han blir utskrevet vender han nesa mot St Petersburg. Nå skal han og sønnen snakke ut og bli venner. Det er en eventyrlig reise han legger ut på.

Kari Hotainen mottok Nordisk Råds litteraturpris i 2004 for romanen På hjemmefroneten.

Til toppen

Om forfatter
Kari Hotakainen er født i 1959. Han er en av Finlands fremste forfattere i sin generasjon. Han har gitt ut fem diktsamlinger og På hjemmefronten (2004) er hans sjette roman. Med denne ble forfatteren for første gang å lese på norsk. Isakskatedralen (2006) er hans sjuende roman. Hotakainen mottok i 2002 Finlandiaprisen for På hjemmefronten. I 2004 ble han tildelt Nordisk råds litteraturpris.