Intensivsykepleie (Innbundet)

Forfatter:

og

Kari C. Toverud (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 744
Illustratør: Toverud, Kari C.
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202603748
Kategori: Helse og sosialfag og Fagbøker
Fag: Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Omtale Intensivsykepleie

Hvordan kan intensivsykepleieren ivareta de grunnleggende behovene til pasienter som er akutt og/eller kritisk syke? Bokas forfattere svarer gjennom å beskrive hvordan intensivsykepleierens spesialkompetanse kommer til uttrykk i profesjonens ulike funksjons- og ansvarsområder.

I denne fjerde reviderte utgaven er fagstoffet oppdatert i tråd med ny forskning og kunnskap. Målet er å styrke kompetansen for dermed å bidra til faglig forsvarlig helsehjelp og optimal pasientsikkerhet.

Boka er primært skrevet for studenter som tar videreutdanning eller masterstudium i intensivsykepleie. Den er egnet som oppslagsverk for sykepleiere som arbeider i akuttmottak, intensivavdelinger, overvåkingsavdelinger og postoperative avdelinger.

Til toppen

Om forfatter
Tove Gulbrandsen er førstelektor ved Høgskolen i Østfold, Avdeling for helse og velferd, der hun i mange år har vært tilknyttet videreutdanningen i intensivsykepleie. Hun er utdannet intensivsykepleier og har mastergrad i klinisk sykepleievitenskap fra Høgskolen i Oslo. Gulbrandsen har undervist intensivstudenter i årevis og har mange års klinisk erfaring fra kirurgisk avdeling, akuttmottak og intensivavdeling.

Dag-Gunnar Stubberud er førstelektor ved OsloMet – storbyuniversitetet, Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid, der han er tilknyttet masterstudium og videreutdanning i intensivsykepleie. Han er utdannet intensivsykepleier og har embetseksamen i sykepleievitenskap fra Universitetet i Oslo. Stubberud har flere års praksis fra blant annet intensivavdeling og postoperativ avdeling. Han er redaktør og medforfatter i "Sykepleie til personer med hjertesykdom" (Cappelen Damm Akademisk 2016). Han er også medforfatter i "Grunnleggende kunnskap i klinisk sykepleie – Sykepleieboken 1" (Cappelen Damm Akademisk 2015, 5. utg.).