Insekthotell og fuglekasser (Heftet)

Gjemmesteder for hagens småkryp

Forfatter:

Tone Wennberg Wallinger (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Nisthilfen. Insektenhotels & Co selber machen
Oversatt av: Wallinger, Tone Wennberg
ISBN/EAN: 9788202488307
Kategori: Natur og fritid og Hus og hage
Alder: 12 - 75
Omtale Insekthotell og fuglekasser

Et yrende insektliv gir en blomstrende hage

Bier og humler, hva skulle vi vel gjort uten dem? Sammen med sommerfugler, flaggermus og fugler er de nyttige hjelpere i hagen og parken. Og for at det de skal trives, er det viktig å legge forholdene godt til rette for dem. Og hva er vel bedre enn egen bolig og tilgang på nok mat?

I denne boka vil du få ideer til hvordan du kan lage og dekorere helt personlige insekthotell, humlebol, fuglekasser, sommerfuglboliger og gjemmesteder for blant annet spissmus og piggsvin. De vanligste insektene, fuglene og småkrypene som vi finner i hager og parker, blir også presentert med viktige kjennetegn, hvordan de lever og hvilken type bolig de foretrekker. Boka har et vell av flotte fotografier som viser alle artene i mange forskjellige situasjoner. Det er i tillegg et ekstrahefte med maler og arbeidsbeskrivelser hotellene som er med i boken.

Å legge forholdene til rette for at bier, humler og sommerfugler trives, vil gi deg en blomstrende og velduftende hage hele sesonger. Bærbusker og frukttrær vil kunne gi en flott høst av hagens sunne gaver etter at insektene har stått for pollineringen.

Til toppen