Inntrengeren (Innbundet)

Forfatter:

Line Gustad Fitzgerald (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 544
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Trespasser
Oversatt av: Fitzgerald, Line Gustad
ISBN/EAN: 9788202556419
Kategori: Krim
Omtale Inntrengeren

Nok en rå og intelligent psykologisk kriminalroman fra Tana French.«En kraftdemonstrasjon» ifølge New York Times. “Best Book of the Year” mener Amazon.

Ved første øyekast ser det ut som en kjærlighetskrangel som har endt fryktelig galt. Aislinn Murray er blond, pen ­– og død – da hun blir funnet i sin perfekt designede leilighet.

Det er egentlig ikke noe uvanlig med synet som møter etterforskerne Antoinette og Steve. Bortsett fra at Antoinette har sett kvinnen et sted før. De blir presset av sin overordnede til å arrestere den avdødes kjæreste. Men da han røper at han visste at Aislinn var i fare, sprekker det opplagte bildet. Og alle spor herfra får dem til å så tvil om at kvinnens liv var så glamorøst som det først kunne se ut som.


Til toppen

Andre utgaver

Inntrengeren
Bokmål Ebok 2017
Inntrengeren
Bokmål Heftet 2018
Inntrengeren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Tana French:

Anmeldelser Inntrengeren

"Inntrengeren er noe så sjeldent som en dypt original politikrim.(...)

Dette er en tøff og røff kriminalroman, der røffheten balanseres med en leken humor og særegen feminin touch, Håper French har samme ambisjoner om flere bøker med samme hovedperson."

 
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"Inntrengeren er en helstøpt og uvanlig velskrevet krim. Hvis du bare vil lese en krimbok i julen, bør det være denne. For Tana French er en glimrende forteller som holder leseren fanget til siste side. Anbefales på det sterkeste."

Beate Ellingsen, Heartart blogg

Til toppen

Om forfatter
Tana French har vokst opp i Irland, Italia, USA og Malawi, siden 1990 har hun bodd i Dublin. Hun er utdannet skuespiller fra Trinity College i Dublin og arbeider med teater og film ved siden av skrive romaner. Med sin debutroman Skogen (2007) plasserte hun seg rett i den internasjonale toppklassen av krimforfattere. Siden har hun skrevet seks kritikerroste bøker i serien om Dublin-politiets drapsavdeling og den frittstående romanen "The Witch Elm" som utgis på norsk i 2020. Hun har vunnet en rekke priser, blant annet Edgar, Anthony, Macavity, Barry og ICVA Clarion Awards.