Innføring i sannsynlighetsregning og statistikk (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 392
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Originaltittel: Innføring i sannsynlighetsregning og statistikk
ISBN/EAN: 9788202470043
Kategori: Matematikk, realfag og teknologi , Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag og Fagbøker
Fag: Matematikk og statistikk, Matematikk, realfag og teknologi, Metodefag
Nivå: Akademisk
Omtale Innføring i sannsynlighetsregning og statistikk

Denne boken er pensumbok for et innføringsemne i sannsynlighetsregning og statistikk. Et slikt emne inngår i økonomisk/administrativ utdanning, ingeniørutdanning og flere andre tverrfaglige utdanninger.

Boken inneholder det kjernepensum som inngår i ethvert innføringsemne i statistikkfaget, pluss en del tilleggstemaer som dels kan supplere kjernestoffet og dels kan være til bruk senere i studiet. Framstillingen i boken er eksempelbasert. Når nye begreper innføres og nye metoder presenteres, blir forklaringen knyttet opp mot eksempler som studentene kan kjenne seg igjen i. Boken har dessuten et stort utvalg av oppgaver.

I boken blir det gitt en innføring i bruk av Minitab, som er den mest brukte programpakken for statistikk og dataanalyse ved høgskoler og universitet her til lands.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Om forfatter

Per Christian Hagen, født 1953, er førsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst-Norge. Han underviser i statistikk, matematikk og operasjonsanalyse ved Institutt for økonomi og IT i Bø i Telemark. Hagen har 40 års erfaring med undervisning i statistikk fra Universitetet i Sørøst-Norge (tidligere Telemark distriktshøgskole og Høgskolen i Telemark) og fra Norges Tekniske Høgskole (nå NTNU).