Innføring i mikroøkonomi. Øvingsoppgaver med løsningsforslag (Heftet)

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 152
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202533786
Kategori: Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag og Fagbøker
Fag: Samfunnsøkonomi
Nivå: Akademisk
Omtale Innføring i mikroøkonomi. Øvingsoppgaver med løsningsforslag

Denne oppgaveboka med løsningsforslag er et nyttig hjelpemiddel for studenter som skal tilegne seg teorien i læreboka Innføring i mikroøkonomi for økonomisk administrative studier. Kapittelinndelingen i oppgaveboka følger inndelingen læreboka og bruker samme notasjon i formlene. Dette gjør det lettere for studenten å arbeide med pensumet i mikroøkonomi.

Øvingsoppgavene er en blanding av teori- og regneoppgaver som er egnet til å teste studentenes grep om både de teoretiske aspektene av faget og den avgjørende regningen. Løsningsforslagene byr på en grundig gjennomgang av alle oppgaver og særlig regneoppgavene. Det er også lagt vekt på å bruke figurer i både oppgavetekstene og løsningsforslagene.

I Innføring i mikroøkonomi – øvingsoppgaver med løsningsforslag har man, på samme måten som i læreboka, lagt vekt på å dekke kjernepensumet som inngår i de fleste innføringsemnene i mikroøkonomi, selv om også alle andre kapitler i innføringsboka er godt dekket med øvingsoppgaver. Det er dermed også mulig å bruke oppgaveboka som en frittstående oppgavebok til et hvilket som helst innføringsemne i mikroøkonomi, uavhengig av hvilken lærebok som benyttes.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Om forfatter
Viggo Andreassen er amanuensis i samfunnsøkonomi ved Handelshøgskolen ved UiT Norges arktiske universitet, campus Harstad. Han er cand.polit. med hovedfag i sosialøkonomi fra Universitetet i Bergen. Andreassen underviser i ulike samfunnsøkonomiske emner. Han har innehatt ulike lederstillinger – herunder stilling som instituttleder – ved Høgskolen i Harstad, der han blant hadde ansvaret for å etablere og utvikle institutt for økonomi og samfunnsfag. Tidligere har Andreassen arbeidet ved Høgskolen i Finnmark.

Ivar Bredesen er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og er i dag ansatt som dosent ved Handelshøyskolen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Han har også Master of Arts i samfunnsøkonomi fra University of Reading i England og Master of Business Administration og Master of Science (Finance) fra Heriot-Watt University i Edinburgh, Skottland. Bredesen har også gjennomført Advanced Studies i International Economic Policy Research ved Kiel Institute for the World Economy i Kiel, Tyskland. Han har bred erfaring som lærebokforfatter.

Joachim Thøgersen er førsteamanuensis i samfunnsøkonomi ved Handelshøyskolen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Han er utdannet cand.oecon. fra Norges Handelshøyskole, og har doktorgrad i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo. Thøgersen har undervist i mikroøkonomi ved flere høyskoler i Norge.