Innføring i makroøkonomi (Heftet)

for økonomisk-administrative studier

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202497217
Kategori: Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag og Fagbøker
Fag: Samfunnsøkonomi
Nivå: Akademisk
Omtale Innføring i makroøkonomi
Innføring i makroøkonomi har tatt utgangspunkt i å formidle sentrale makroøkonomiske problemstillinger til en student som skal bruke denne kunnskapen i næringslivet. Norge har en svært åpen økonomi, og det som skjer utenfor landets grenser, får stor betydning for landets økonomi. Globalisering og internasjonalisering har ført til store svingninger i sentrale makroøkonomiske størrelser som sysselsetting, utenriksøkonomi, rente og inflasjon.

Boken gir et innblikk i hvilke sentrale sammenhenger det er i økonomien, og hvilke samspill det er mellom myndighetene og privat sektor. Spesielt i krisetider stilles det store krav til myndighetene for å kunne stabilisere økonomien. Boken har et eget kapittel som forklarer hvordan valuta- og kapitalmarkedet fungerer.

Denne reviderte utgaven inneholder oppdatert stoff om tiden etter finanskrisen, med analyser av lav rente, mangel på vekst og høy arbeidsløshet, og utfordringene med felles valuta i Den europeiske union.

Til toppen

Flere bøker av Leiv Opstad:

Du vil kanskje også like

Om forfatter
Leiv Opstad er utdannet samfunnsøkonom, er dosent ved NTNU og har tidligere arbeidet i Finansdepartementet. Han har skrevet flere lærebøker, og har lang erfaring i å undervise i makroøkonomi.