Inn i villmarken (Innbundet)

Forfatter:

Vigdis P. Fretheim (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Into the wild
Oversatt av: Fretheim, Vigdis P.
ISBN/EAN: 9788202592110
Kategori: Natur og friluftsliv , Biografier , Reisebøker og Populærvitenskap
Omtale Inn i villmarken

I april 1992 haiket Christoffer McCandless til Alaska og forsvant alene inn en nådeløs villmark. Han hadde gitt bort alt han eide og tatt seg en ny identitet. Fire måneder senere ble han funnet død i en forlatt veteranbuss. Jon Krakauer har i denne boken forsøkt å gi et svar på hva som drev McCandless, og hva han lengtet bort fra.

Boka ble filmatisert av Sean Penn i 2007 og ble en stor publikumssuksess.

Til toppen

Andre utgaver

Inn i villmarken
Bokmål Ebok 2018
Inn i villmarken
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Anmeldelser Inn i villmarken

Inn i villmarken er en moderne klassiker 09.12.2018

«I april 1992 haiket Christopher Johnson McCandless gjennom USA og til Alaska der han forsvant i villmarken. Han hadde gitt bort penger og eiendeler, brent alle broer til Vestens «overfladiske» tilværelse og skapt seg et nytt liv på loffen. Senere ble han funnet død av en jeger. Forfatteren Krakauer skrev først en lang featureartikkel om McCandless. Artikkelen slo voldsomt an hos leserne, og forfatteren fulgte opp med denne boken om hva som drev den unge mannen til det ytterste, og hvorfor naturen ses på som redningen. En moderne klassiker.»

Kjetil Østli, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Jon Krakauer er freelancejournalist, og i tillegg til at han er redaktør i bladet Outside, leverer han artikler til mange blader og aviser i USA. Hans artikkel om Chris McCandless i Outside ble nominert til The National Magazine Award, og han vant The American Alpine Club Literary Award.

Hans bok Into Thin Air handler om forfatterens personlige opplevelser under den tragiske fjellklatringen på Mount Everest i 1996, hvor så mange mennesker mistet livet. Den er allerede blitt en klassiker.

Jon Krakauer og hans kone bor i Seattle, Washington.