Ingen tid å miste (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 200
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202639181
Kategori: Romaner
Omtale Ingen tid å miste

Når Edels mann går bort etter lang tids sykeleie, står en kvinne på 84 år tilbake med åpne og underlige dager. En fremmed tomhet kommer til syne, ensomhet og lengsel. Hva skal Edel fylle tiden med?

Det er 1998. Edel er både munn- og fotrapp, lekker og elegant. Hun er årvåken i møte med mennesker, men også litt skarp i tungen, hvis noe skulle irritere henne. Og det er det jo en hel del som gjør.

Suverene Edel har en innadvendt datter som ikke pynter seg, en datter moren synes skulle legge seg i selen for å få tak i et skikkelig mannfolk. Skal det være så vanskelig å male leppene en smule og fremstå noe innbydende? Og hvor er verden for øvrig på vei? At de ikke serverer poteter på kinarestauranten kan hun til nød lukke øynene for, men sånn folk slenger rundt seg med omtrentligheter og river ned alt som er pent, hva skal det bli av det hele?

Sammen med datteren Tove steller Edel i stand et enkelt arrangement. De to kvinnene skal møtes hver onsdag. For, som Edel sier, «å tilbringe litt tid sammen».

I Ingen tid å miste blir vi kjent med to svært ulike kvinner sorgen har utpekt til nytt samvær. Renberg går tett på det bestandige, det forgjengelige og det forfengelige. Det er en slående enkel roman, kraftfullt lysende og humørfylt, fra en av våre store fortellere.

Til toppen

Gripende om mor og datter
VG

Andre utgaver

Ingen tid å miste
Bokmål Ebok 2019
Ingen tid å miste
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Tore Renberg:

Anmeldelser Ingen tid å miste

Renberg imponerer! 29.08.2019

"(...) gripende og nærgående om et mor-datter-forhold"

«Renberg imponerer både tematisk, språklig og kompositorisk med denne romanen.»
 
Arne Hugo Stølan, VG

Tore Renberg er en stor forteller 03.09.2019

«(...) poetisk, vakker, velformet og velformulert.»
«(...) ei bok som er rik, full av menneskelig varme, av livskraft og livsglød.»
«(...) jeg elsker denne boka. Les og bli varm.»
 
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen
«...Ingen tid å miste rommer alt det av humør, alvor, særpreg og underholdning som normalt kjennetegner Renbergs tekster,...»
 
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad
«Emosjonelt og håndverksmessig er dette rett og slett en flott roman.»Henning Howlid Wærp, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Tore Renberg (f. 1972, Stavanger) debuterte i 1995 med Sovende floke, som han mottok Tarjei Vesaas' debutantpris for. Han har siden skrevet en rekke bøker for voksne og barn som blir lest av et stort publikum både i Norge og utlandet, særlig Teksas-serien og romanene om Jarle Klepp. Renberg har blant annet mottatt Bokhandlerprisen og P2-lytternes romanpris.
Han har også utmerket seg innen film, teater og musikk, og i 2017 utga han tredje bind i Teksas-serien, Skada gods, skuespillet Indianeren og soloalbumet Ein dag te.