Ingen i verden (Heftet)

Forfatter:

, Aase Gjerdrum (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: In the Country of Men
Oversatt av: Gjerdrum, Aase
ISBN/EAN: 9788202282325
Omtale Ingen i verden

Tripoli, 1979. Suleiman er ni år gammel. Han og moren er ute og handler på markedet. Suleiman vet at faren er på forretningsreise. Men i det nådeløse solskinnet som hamrer mot markedsplassen er han sikkert på at det er faren han ser. Et stykke unna står faren med solbriller på. Hvorfor vinker han ikke? Og hvorfor er han ikke sammen med dem? Moren trenger ham, hun er i ferd med å bryte sammen.


Hemmeligheter, lavmælte samtaler og en lammende følelse av frykt og uro setter sitt preg på hverdagen. Faren til Suleimans beste venn forsvinner, neste gang de ser ham er det under den tv-overførte rettssaken mot ham. En fremmed mann holder huset deres under oppsyn og stiller Suleiman alle slags rare spørsmål. Men det mest urovekkende av alt, er at Suleimans mor brenner alle farens bøker. Huset er fullt av hemmeligheter, og faren kommer ikke tilbake fra forretningsreisen sin. Suleiman forstår at noe er skjedd, men han skjønner ikke hva.

Til toppen

Flere bøker av Hisham Matar:

Om forfatter
Hisham Matar ble født i New York i 1970. Foreldrene kom fra Libya og Matar vokste opp i Tripoli og Cairo. Siden 1986 har han bodd i London. Matar ble nominert til Booker-prisen for Ingen i verden (2007), som er hans første roman