Ildmannen (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 496
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202364731
Kategori: Krim
Omtale Ildmannen

En natt sent i mars antennes stallen på Stornes gård. Nærmere tretti hester brenner inne. Utover våren herjes flere steder i nærheten av brann, og attenåringen Karsten og hans seks år yngre søster trekkes inn i en strøm av uhyggelige hendelser. Flere liv skal gå tapt når Ildmannen raser.

Vinner av Rivertonprisen 2011.

Nominert til Glassnøkkelen.

Til toppen

Svarer Ildmannen til forventningene? Ja. Er den enda bedre enn forgjengerne? Ja, ved Freud, Jung og Lacan, det tror jeg jaggu den er.
Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

Andre utgaver

Ildmannen
Bokmål Ebok 2011
Ildmannen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2011
Ildmannen
Bokmål Heftet 2012
Ildmannen
Bokmål Innbundet 2014

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Ildmannen

"Torkil Damhaug benytter sinpsykologiske verktøykasse aktivt, og bruker både drømmer, fortrengte minner og andre godsaker aktivt til å bygge spenning i historien. For spennende er det, med en effektiv og overraskende vri helt mot slutten."

 
Sindre Hovdenakk, VG

"Torkil Damhaug leverer sterkt også i denne bokhøsten. Thrilleren omildmannen har partier så intense at nakkehårene lett reiser seg."

 
Monika Nordland Yndestad, Bergensavisen

Syke sjeler og stor kjærlighet

"Det slo meg i alle fall tidlig i Torkil Damhaugs høykompetente og sterkt avhengighetsskapende thriller hvor velgjørende det var å fordype seg i en fortelling der politiet og andre mulige forvaltere av lov og orden er skjøvet ut i periferien (...)Damhaug setter kreftenes frie spill i menneskesinnet i førersetet, og det gjør han på en måte som både vekker ubehag og baner veien for verdifull innsikt."

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Flammer fra fortida

" Ildmannen blir en het kandidat når årets krim skal kåres. Demonstrerer sitt format som krimforfatter. (...) en helstøpt roman, antakelig Damhaugs beste til nå."

Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"Svarer Ildmannen til forventningene? Ja. Er den enda bedreenn forgjengerne? Ja, ved Freud, Jung og Lacan, dettror jeg jaggu den er.(...) Det skal være en usedvanlig skarpavslutning pa bokhosten om ikke Ildmannen ender opp som årets beste norske kriminalroman."

Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

"Det hele er elegant, ja, medrivende gjort."

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Brennhet spenning

"Og la oss med en gang slå fast at Damhaug innfrir så det virkelig monner. Dette er sannsynligvis den beste og mest spennende norske krim/spenningsromanen du kommer til å lese i år."

Pål Andreassen, Moss avis

Torkil Damhaug leverer varene med ny thriller

"Det er ingen tvil om at Torkil Damhaug nå har etablert seg som en av de mest framtredende spenningsforfatterne i Norge. Jeg venter i hvert fall i spenning på mer."

Rune Fjellvang, Romerikes Blad

"Sånn skriver bare en forfatter som kan dette håndverket, som har full kontroll på både fortellingen, språket og effekten av det fortelleren slipper ut. Sånn skriver bare en kriminalforfatter, med thrillerinstinkt."

Jan-Erik Østlie, Aktuell.no

"Boka er omfangsrik i flere betydninger av ordet, spennende og velskrevet. Med 22. juli som bakteppe blir denne boka svært aktuell, fordi den beskriver det farlige feltet som ungdom kommer inn i når de søker miljøer preget av vilje til å bekjempe annerledes tenkende med vold."

Astrid Aase Thorstensen, Porsgrunn Dagblad

Til toppen

Om forfatter

Torkil Damhaug (1958) debuterte med Flykt, måne i 1996, en roman som fikk meget god mottakelse. Damhaug er utdannet lege med spesialisering innenfor psykiatri, og leger er hovedpersoner i flere av hans bøker.

I 1999 kom Syk rose, en bisarr fortelling som befinner seg i et fascinerende skjæringsfelt mellom thrilleren, den psykologiske roman, og den absurde tradisjon. «En fantastisk roman. Les den langsomt,» skrev en kritiker om romanen Overlord (2006), som utspiller seg mot en bakgrunn av historiske hendelser — nazistenes maktovertagelse i Tyskland og krigen dette utløste.

Etter denne romanen ble Damhaug forfatter på heltid. Han utgav krimromanene Se meg, Medusa (2007), Døden ved vann (2008), Ildmannen (2011), Sikre tegn på din død (2013) og En femte årstid (2016). Damhaug har vunnet Riverton-prisen både for Ildmannen og En femte årstid. Glasshjerte (2017) og Se en annen vei (2019) er hans siste romaner.