Identitet (Heftet)

Identite

Forfatter:

Kjell Olaf Jensen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 136
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: L'IDENTITÉ
Oversatt av: Jensen, Kjell Olaf
ISBN/EAN: 9788202257668
Omtale Identitet

"Forveksle den elskedes fysiske fremtreden med en annens. Hvor mange ganger har han ikke opplevet det allerede! Alltid like forbauset: er da forskjellen mellom henne og de andre så uendelig liten? Hvordan kan det ha seg at han ikke klarer å kjenne igjen silhuetten til det vesenet han elsker høyest, det vesenet han anser for å være uforlignelig?"

Identitet er skrevet som en fuge, og består av 51 små kapitler. Bokens tema er de store spørsmål: Er det mulig å kjenne andre mennesker? Og er det mulig å kjenne seg selv? Romanens mannlige hovedperson spør seg selv: Hvem er dette mennesket jeg har tilbragt livet sammen med i så mange år?

I Identitet forsøker Kundera å kretse inn sorgen og redselen som oppstår når det som betyr mest for deg mister sin betydning, og tilværelsen blir absurd. Resultatet er en vakker og tankevekkende kjærlighetshistorie som bærer vannmerket til en av Europas fremste samtidsforfattere.

Milan Kundera (f. 1929) begynte å skrive i hjemlandet Tsjekkoslovakia, men emigrerte til Frankrike i 1975. Han har vunnet en rekke priser, og flere av bøkene hans har oppnådd status som moderne klassikere.

Til toppen

Om forfatter

Milan Kundera er født i 1929 og begynte å skrive i hjemlandet Tsjekkoslovakia, men emigrerte til Frankrike i 1975. Bøkene hans er oversatt til en lang rekke språk, og flere av dem har oppnådd status som moderne klassikere. Milan Kundera er regnet som en av Europas viktigste nålevende forfattere og har mottatt en rekke priser. Tilværelsens uutholdelige letthet, som kom på norsk første gang i 1984, er den mest kjente av alle hans bøker. Boken er filmatisert og har blitt en av filmens klassikere, med Juliette Binoche i hovedrollen.