I udyrets hage (Innbundet)

Forfatter:

Agnete Øye (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Dans le jardin de l'ogre
Oversatt av: Øye, Agnete
ISBN/EAN: 9788202640002
Kategori: Romaner
Omtale I udyrets hage

I udyrets hage er en fascinerende beretning om avhengighet, seksualitet og en kvinnes søken etter å føle seg levende.

I det ytre fører Adèle et liv der det ikke mangler noe. Hun er journalist i en kjent Paris-avis og bor i en strøken leilighet nær Montmartre med kirurgektemannen Richard og deres lille sønn. De drar på spennende reiser og tilbringer helgene ved havet. Men det perfekte livet gjør Adèle alt annet enn lykkelig. Av kjedsomhet strener hun langs grå gater for å treffe stadig nye menn, hun har sex med fremmede og med venner av ektemannen. Hun vet at hun er i ferd med å miste kontrollen, og at hun risikerer å miste familien. Likevel setter hun alt på spill, igjen og igjen.

Leïla Slimanis debut I udyrets hage kom ut i Frankrike i 2014, dvs. to år før Vuggesang, som gjorde henne til et verdensnavn. Som i Vuggesang utforsker Slimani her hjemmet som arena for voldsutøvelse, undertrykkelse og ufrihet. Boken om Adèle er en fascinerende beretning om avhengighet, seksualitet og en kvinnes søken etter å føle seg levende.

«Leila Slimani verken kommenterer eller vurderer. Hun dissekerer. I et direkte, kaldt språk bestående av rå ord, og uten å bli pornografisk, skildrer hun Adèles sexavhengighet.» SR2)

«En moderne Madame Bovary.» Libération

«Ingen skriver mer interessant om vår tids avgrunner enn Leila Slimani.» Die Welt

Til toppen

Andre utgaver

I udyrets hage
Bokmål Ebok 2020
I udyrets hage
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Leïla Slimani:

Anmeldelser I udyrets hage
«En av de mest uvanlige bøkene jeg noen gang har lest. Få tak i et eksemplar og vær forberedt på å bli rystet og rørt av et stykke storartet skrivekunst om et fengslende tema.»Sunday Times
«En fullstendig fascinerende og psykologisk rik roman … Slimani er en fryktløs forfatter som drar bort teppet for å vise hva som i skjul får kvinner til å bli betatt og å bli skremt.»Evening Standard
«Ingen skriver mer interessant om vår tids avgrunner enn Leila Slimani.»Die Welt

Til toppen

Om forfatter

Leila Slimani (f. 1981) er en fransk-marokkansk forfatter og journalist. Hun debuterte med I uhyrets hage, en roman som tematiserte sexavhengighet, og som ble møtt med svært positive kritikker i hjemlandet.

Det store internasjonale gjennombruddet kom med Vuggesang, som nå er under oversettelse til nærmere 40 språk. I Frankrike vant den Goncourt-prisen, mens salgstallet begynner å nærme seg en million.

Slimani har også publisert en sakprosabok, Sex et mensonge. La vie sexuelle au Maroc («Sex og løgner. Sexliv i Marokko»).

Slimani ble i 2017 utpekt av president Emmanuel Macron som hans «personlige representant» for å promotere fransk språk og kultur i utlandet.