I mors liv (Heftet)

Svangerskap, fosterliv og helse

Forfatter:

Elisabeth Vold Bjone (Illustratør)

Den komplette norske svangerskapsboken!

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 240
Illustratør: Bjone, Elisabeth Vold
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202308889
Kategori: Foreldre og barn
Omtale I mors liv

Den komplette norske svangerskapsboken!

• Din kropp og helse under svangerskapet
• Mat og mosjon
• Barnets utvikling i magen fra befruktningsøyeblikket
• Svangerskapskontroller
• Fødselen
• Aktuelle temaer som fosterlivets betydning for barnet under oppveksten og som voksen, fosterdiagnostikk og vanskelige valg, alder og graviditet, fødselsangst og keisersnitt
• Stor medisinsk oppslagsdel I mors liv gir en fullstendig oppdatert oversikt over dagens svangerskapsomsorg og -kontroller i Norge og hva du som gravid kan vente deg fra første dag av svangerskapet.

Fra vi er født formes vi, sjelelig og kroppslig, av et komplisert samspill mellom medfødte egenskaper og omgivelsenes påvirkning. Barndommens betydning for oss som mennesker er studert av de lærde og erfart av de fleste gjennom generasjoner. Fosterlivet er en tid som ikke likner noen annen periode i våre liv. I løpet av denne tiden utvikler vi oss fra én enkelt celle til et individ bestående av over 10 000 milliarder celler, satt sammen på en slik måte at vi straks kan lære, forme et språk, utvikle tanker, vokse, balansere kroppens ulike funksjoner, bekjempe sykdom og bringe frem neste generasjon. Hvilken rolle spiller fosterlivets miljø, i videste forstand, for hvem vi blir, i kropp og sjel? Hva med disse erfaringene vi gjør i mors liv, de første 38 ukene av vår eksistens? Går det et skarpt skille ved fødselen for hva som setter spor i oss?

Tore Henriksen (f. 1949) er professor i fødselshjelp og kvinnesykdommer og leder for Fødeseksjonen ved Rikshospitalet, Oslo Universitetssykehus. Henriksen har nærmere 30 års praktisk erfaring med graviditet og fødsel og driver forskningsprosjekter innenfor temaene fostervekst, morkakens funksjon, ernæring og svangerskapsforgiftning.

Til toppen

Om forfatter
Tore Henriksen er professor i fødselshjelp og kvinnesykdommer og sjef for Fødeseksjonen ved Rikshospitalet, Oslo Universitetssykehus. Henriksen har 30 års praktisk erfaring med graviditet og fødsler og driver forskningsprosjekter innenfor temaene fostervekst, morkakens funksjon, ernæring og svangerskapsforgiftning. Han har holdt mange foredrag om disse temaene i Norge og i utlandet og besvarer ofte spørsmål fra pressen.