I morgen skal vi sitte i solen (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 96
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204152503
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 11 - 16
Omtale I morgen skal vi sitte i solen

Denne korte fortellingen handler om 11 år gamle Oscar og familien hans; om forholdet til faren og bestefaren, men først og fremst Oscars forhold til moren. En mor som ikke klarer å være som andre vanlige mødre. En mor som ikke orker sønnen sin helt, en mor som sliter, en mor som slår. En mor som fyller sønnen sin med redsel, med skam, og med savn.

En poetisk, sterk og annerledes barnebok. Den er formmessig og tematisk utfordrende, skrevet med et stort alvor.

Til toppen

Flere bøker av Brynjulf Jung Tjønn:

Anmeldelser I morgen skal vi sitte i solen

Finslipt prosa

"(…) la det straks være sagt at dette er et stykke finslepen prosa som også voksne vil ha stor glede av å lese (…) Brynjulf Jung Tjønn er en forfatter som bruker sine språklige virkemidler med stor innsikt. Også i denne ungdomsboka viser han hvor effektfullt han kan male fram ubehagelige og skremmende situasjoner på en indirekte måte."

Turid Larsen, Dagsavisen

Håp med sordin

"Denne korte romanen er vakkert og følsomt skrevet, nesten som om den svever et lite stykke over bakken."

Marianne Lystrup, Vårt Land

"(...) ikke mange forfattere skildrer den dysfunksjonelle familien og den fraværende moren med like stor ømhet og sårhet som Brynjulf Jung Tjønn i ungdomsromanen I morgen skal vi sitte i solen."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Savnet. Sorgen. Smerten. Håpet.

"Tjønn skriver glimrende, med lavmælte og presise sansninger av lyder, blikk og fornemmelser.

Morten Haugen, Adresseavisen

En fin forfatterstemme

"Jung Tjønn bemerker seg med et nøkternt, direkte og klisjéfritt språk. Jeg liker stilen hans i den relativt korte, men allikevel billedrike og innholdstette fortellingen. (…) Ja, vi kommer sikkert til å høre mer fra Brynjulf Jung Tjønn."

Kaja Korsvold, Aftenposten

"(...) fortellingen speiler effektivt hvor vanskelig det må være for et barn å forstå at selve omsorgens opprinnelsespunkt i verden - mor - ikke lenger orker å ta på sin egen sønn. Tjønn er flink til å antyde, og holder stødig balansen gjennom hele teksten; han avslører verken for lite eller for mye."

Svein Egil Hatlevik, Nationen

"Kanskje er «I morgen skal vi sitte i solen» en barnebok, men den er ikke skrevet for barn generelt. Den er skrevet for barn med lang leseerfaring, eller for dem som vet hvordan det er å være Oscar."

Petra J. Helgesen, Bergens Tidende

"Det er vondt å lese om avvisningen som går begge veier i dette mor-barn-forholdet (...) Tjønn har et renskåret og barnlig språk som gjør at unge ned i tiårsalderen kan ha utbytte av boka."

Maya Troberg Djuve , Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Brynjulf Jung Tjønn (f. 1980) er oppvokst i Feios i Sogn og Fjordane. Han debuterte med romanen Eg kom for å elske i 2002. Han har senere utgitt flere romaner for voksne, samt den kritikerroste barnebokdebuten I morgen skal vi sitte i solen (2009).

For ungdomsromanen Så vakker du er ble Jung Tjønn tildelt Brageprisen 2013. Om sistnevnte skrev juryen: «Tjønns prosa er rytmisk, billedsterk og poetisk. [...] Tjønn har skrevet en bevegende og håpefull fortelling om en ung gutt som mobiliserer krefter til å håndtere livet.»

Brynjulf Jung Tjønn jobber som forlagsredaktør i Samlaget.